Autoglas
CX-90

Stiže Mazdin crossover SUV za veću udobnost i funkcionalnost
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Široki SUV s tri reda značajna je evolucija u udobnosti, ekološkim performansama

Mazda planira predstaviti četiri modela iz svoje skupine većih proizvoda do kraja 2023. na globalnom tržištu, gdje je potražnja za SUV vozilima velika. Nakon što je prošle godine predstavljena Mazda CX-60, CX-90 drugi je model u Mazdinoj skupini većih proizvoda koji nudi značajnu evoluciju u ekološkim i sigurnosnim performansama i većem užitku vožnje. Lansiranje modela CX-90 unapređuje Mazdinu liniju SUV vozila.



Mazda CX-90 je crossover SUV koji je razvijen u svjetlu značajki koje zahtijevaju kupci na važnom sjevernoameričkom tržištu. Temeljen na konceptu "za putovanje vašeg života", ovaj SUV s tri reda i širokom karoserijom nudi veću udobnost, funkcionalnost i sigurnosne performanse, čineći vožnju užitkom, a putovanje s nekoliko prijatelja i obitelji ugodnijim.

Dizajn modela CX-90 izražava osjećaj vitalnosti ukorijenjen u Mazdinoj temi KODO ili "duša pokreta". Estetika oduzimanja ili "manje je više", generira jednostavan oblik i ostvaruje dinamične i veličanstvene proporcije. Interijer je izraz japanske estetike u cijelosti, koji uključuje dinamiku svjetla i prirodnih materijala u urednom elegantnom prostoru.

Kao pogonski sklop Mazda će ponuditi novi 3,3-litreni redni šesterocilindrični benzinski motor s turbopunjačem pojačan 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, kao i plug-in hibridni sustav e-SKYACTIV PHEV koji se sastoji od 2,5-litrenog rednog četverocilindričnog benzinskog motora. U kombinaciji s novom AWD arhitekturom sa stražnjim pogonom, model CX-90 nudi vrhunske ekološke performanse, uzimajući u obzir i namjere vozača.

Mazda je također posvetila besprijekornu pažnju stvaranju ugodnog okruženja za sve u vozilu. Unutrašnji prostor je povećan oko svih sjedala. Treći red je dizajniran za tri sjedala i opremljen je vlastitim otvorima za klimatizaciju. Osim toga, poboljšana konfiguracija modela CX-90 pojačava performanse vuče, što zajedno s ostalim pogodnostima povećava njegovu funkcionalnost, omogućujući vozaču i putnicima da uživaju u raznim postavkama i iskustvima tijekom vožnje.

Milan Bugarić
SIGURNA VOŽNJA I BEZBRIŽNOST
Sustav See-Through View2 koji je sposoban intuitivno raspoznavati informacije važne za rad vozila, kao i veliki zaslon za vožnju, omogućuju sigurno upravljanje vozilom i povećavaju bezbrižnost vozača. Približavajući se 2030. godini, Mazda će nastaviti sa svojim istraživanjima i stvarati nova iskustva kretanja u kojima će ljudi uživati dok su u pokretu.