Mozaik
PREMIJERA NOVE PREDSTAVE ŽUPANJSKOG GAK-A

“Vlak u snijegu” oduševio i snažno dojmio publiku
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Izvrsna dramatizacija, vrlo zanimljiva redateljska i scenografska rješenja

Gradsko amatersko kazalište Županja - GAK izvrsnom je predstavom "Vlak u snijegu" oduševilo publiku u prepunoj dvorani Mladost. Uprizorenjem poznatog romana Mate Lovraka i djeci omiljenog lektirnog naslova, inspiriranog stvarnim događajima, predsjednica GAK-a Snježana Puljić, koja potpisuje tekst i režiju, iznova je potvrdila da radi odličan posao.



Pohvale GAK-u


Vjetar u leđa, kako je i sama Puljić kazala, dala joj je dječja predstava "Ivica i Marica u začaranoj šumi", koja je lani proglašena najboljom u Vukovarsko-srijemskoj županiji i kojom su GAK-ovci izborili nastup na državnom natjecanju.

"Vlak u snijegu" poučna je priča o zajedništvu, prijateljstvu i slozi, a dinamična radnja i zaplet, nakon zastoja vlaka u snježnoj oluji, publiku su do zadnjega držali budnom. Uživali su svi, i mali i veliki. Pomno su pratili Ljubana, Dragu, Peru i druge hrabre učenike, konduktera i ostale likove kako pronalaze izlaz iz teške situacije, prikazujući snagu zajedništva. A sve uz pjesmu "Kad se male ruke slože", jer upravo su male ručice prokopale put u snijegu kako bi se vlak mogao pokrenuti.

Likove iz romana utjelovili su Dorijan Petričević, Leo Šlibar, Ena Vidović, Filip Baotić, Sara Klarić, Valentina Tvrdojević, Mia Dominković, Mislav Miličević, Irena Lalić, Lena Oršolić, Toni Piteša, Antea Petričević, Franjo Frketić i Monika Rajković.

Brojni Županjci koji su pogledali predstavu prepuni su dojmova i riječi hvale za odličnu ekipu GAK-a. Poručuju da je rame uz rame profesionalnim kazališnim skupinama, na čega su, ističu, vrlo ponosni, posebice što je među njima velik broj djece. A o zadovoljstvu publike najbolje govori dugi gromoglasan pljesak na kraju predstave, i osmijesi na licima oduševljene djece, što je glumcima najveća nagrada i potvrda da su uspjeli.

Predsjednica Snježana Puljić napominje da scenski uprizoriti "Vlak u snijegu" nije bilo nimalo lako, i da predstavu zasigurno ne bi mogla realizirati da nije imala divnu i radišnu ekipu koja je odlično odradila svoj dio posla.

Kazališno oplemenjuje


U predstavu je uključen velik broj ljudi, od kostimografije, odličnih zvučnih i vizualnih efekata, dobro osmišljene i izrađene scene do novih glumaca. Radili su dugo i naporno, svjesni da bez truda i rada nema ni uspjeha. Zahvalila je cijeloj glumačkoj postavi, Mariji Gvozdić na kostimima i rekvizitima, Josipu Geli Grgiću na izradi klupa, Dejanu Pejiću na idejnom rješenju plakata, Dejanu Bursiću na idejnim rješenjima scene vlaka, KUD-u Tomslav, Gradu Županji, a posebno publici koja je napunila dvoranu. "Divno je vidjeti rezultat našeg rada. Ponosna sam na sve vas, dragi moji GAK-ovci!", poručila je.

O izvrsnoj kvaliteti predstave govori i predsjednik retkovačkog kazališta Marko Sabljaković, koji se dokazao kao vrlo uspješan dramaturg i redatelj. "Vlak u snijegu" nazvao je sjajnim uratkom, predstavom za sve uzraste koja kazališno oplemenjuje. "Izvrsna dramatizacija, vrlo zanimljiva redateljska i scenografska rješenja, a posebno treba istaknuti male nevjerojatno uvjerljive kazališne genijalce - najmlađe županjske glumce, ali i one nešto malo starije", zaključio je.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

Najčitanije iz rubrike