Sport
NAŠI TENISAČI OPET IZBORILI PLASMAN U SKUPINU DAVIS CUPA

Kad su u momčadi dvojica raspoloženih Borni, onda Hrvatska ne treba brinuti
Objavljeno 5. veljače, 2023.

Hrvatski tenisači bez ozljeđenog Marina Čilića uspješno su odradili posao u riječkoj dvorani Zamet. Naša Davis Cup reprezentacija prošla je kvalifikacije te osigurala prolaz u jednu od skupina ovog natjecanja nakon što je pobijedila Austriju s 3:1. Bila su to dva lijepa dana u Rijeci, tribine dvorane na Zametu tijekom vikenda bile su pune, a gledatelji su imali itekako što vidjeti. Dvojicu raspoloženih Borni te neizvjestan meč parova u kojem su nijanse presudile i odvele ga na stranu Austrijanaca.



Meč Hrvatska - Austrija počeo je u subotu, tada su imenjaci, Borna Ćorić i Borna Gojo, pobjedama donijeli domaćinu prednost od 2:0, no u nedjelju nije dobro počelo za Hrvatsku. Par Erler i Miedler je s 2:0 u setovima pobijedio Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, čime su Austrijanci smanjili na ukupnih 1:2. Dodig je uletio u par s Mektićem, jer Mate Pavić ima problema s ramenom.

- Mislim da smo zaslužili više od poraza u dva seta. Imali smo dosta prilika, malo je nedostajalo za preokret. Svaka čast našim suparnicima, to je par koji dolazi - komentirao je nakon susreta Nikola Mektić.

No, nije bilo drame, jer za to se pobrinuo naš prvi reket u Rijeci Borna Ćorić. Nastavio je s uspješnim nizom u reprezentaciji, svladao je Dominica Thiema sa 7:6(3), 6:2 te time osigurao ukupnu pobjedu Hrvatskoj od 3:1. Nakon što je osvojen treći, pobjednički bod, nije bilo potrebe da se igra peti meč.

U četvrtom izdanju po novom formatu Davis Cupa, Hrvatska je četvrti put izborila svoje mjesto u skupini i došla nadomak same završnice. Natjecanje po skupinama bit će održano od 12. do 17. rujna u četiri različita, za sada još uvijek nepoznata grada. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale Davis Cupa, na turnir kojem će od 21. do 26. studenoga domaćin, kao i prošle godine, biti Malaga. I. Liović
Subota

Borna Ćorić - Dennis Novak 6:3, 7:5

Borna Gojo - Dominic Thiem 6:3, 7:6 (2)

Nedjelja

Ivan Dodig/Nikola Mektić - Alexander Erler/Lucas Miedler 3:6, 6:7 (11)

Borna Ćorić - Dominic Thiem 7:6(3), 6:2

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike