Sport
REMI OSIJEKA U 12. KOLU SUPERSPORT PRVE HMNL

Ponovno bilo zanimljivo i
neizvjesno, a na kraju
momčadi podijelile bodove
Objavljeno 6. veljače, 2023.

Malonogometaši Osijeka odigrali su još jednu uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu na domaćem parketu. Osječki su hakleri u 12. kolu SupeSport Prve HMNL remizirali s drugoplasiranim Olmissumom 3:3, zadržavši tako neosvojivost Zrinjevca ove sezone u prvenstvu.



Nakon što su prije dva tjedna osvojili bod i protiv aktualnog prvaka i lidera Novo vrijeme, sada su zaustavili i Omišane u utakmici koja je mogla otići na obje strane, a na kraju su obje momčadi bile zadovoljne s po bodom. Prvih 10-ak minuta proteklo je uz tek poneku prijetnju pred oba vratara, a tada je krenulo "revolveraški". Domaći su poveli u 11. minuti nakon silovitog i preciznog udarca Damjanovića s desetak metara, kada je lopta kroz šumu nogu pronašla put do mreže. Omišani su potom u samo 17 sekundi kreirali preokret. Najprije je na dodavanje Kusture s lijeve strane Bissoni (12.) smjestio loptu pod gredu, a odmah potom je nakon kornera s desne strane iz slične situacije egzekutor bio Jurlina. Eksplozivnih manje od tri minute upotpunio je Bundavica koji je sve sam napravio, oduzeo loptu Kuraji i potom zabio za 2:2. Sijevalo je i do kraja prvog poluvremena na obje strane, a najbliže pogotku bio je osječki Brazilac Lima, koji je prebacio istrčalog vratara Bilandžića, ali i gredu.


Nastavak su bolje otvorili gosti, koji su ponovno poveli u 23. minuti, nakon što su Moura i Galvao kombinirali, a Moura iskosa s desne strane poentirao. Umalo je izjednačio Lima (27.), no njegov je udarac završio na gredi, a potom su Omišani imali prilike za odvojiti se na dva razlike. Bissoni i Jurlina su u 30. išli na domaćeg vratara, ali su se prekombinirali, a potom je Jamičić spašavao domaću mrežu braneći pokušaje istog dvojca. Osam minuta prije kraja Osijek je izjednačio, lopta se nakon Damjanovićevog udarca od gostujućeg bloka odbila točno pred Limu, koji je pogodio za 3:3. Do kraja su i Osječani i Omišani imali situacije za pobjedu, domaći su slabo završili kontru dva na jedan, dok je Šalaj spašavao domaća vrata izbivši loptu ispred nebranjene mreže.

- Vrlo uzbudljiva i izjednačena utakmica. Igrali smo protiv, po meni, sigurno najbolje momčadi u Hrvatskoj, s najvećom širinom, ali pokazali smo stvarno da smo igrački jako dobri, da imamo visoko samopouzdanje kad igramo u našem Zrinjevcu. Zadovoljni smo s bodom. Ostaje možda mala žal za preostala dva, ali da nam je netko prije utakmice rekao da ćemo igrati ravnopravno s njima i da ćemo na kraju osvojiti bod, potpisali bismo, tako da na kraju ne možemo biti nezadovoljni - rekao je nakon drugog ovosezonskog remija Andrej Pandurević, istaknuvši kako on i suigrači nisu samo parirali jakim Omišanima, nego su u pojedinim dijelovima susreta bili dominantniji na parketu.

- Stvarno smo s njima odigrali cijelo vrijeme "egal", neću reći da smo se samo držali, nego smo čak u nekim trenutcima bili mnogo bolji. Nagradila nas je na kraju borbenost, imali smo i čistu šansu za 4:3, ali, eto, tko će protiv ovakve momčadi gledati da je jedan bod loš. Nije, idemo dalje, nastavljamo svoj put. Sljedeće nam je gostovanje kod Squarea, u Dubrovniku, smatramo da tamo možemo do bodova. Ide ova liga, kolo po kolo, vjerujemo da sa svima možemo i to pokazujemo - poručila je Osijekova "osmica". G. Roguljić
Osijek       3 (2)

Olmissum       3 (2)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 300. Suci: Boris Stanić i Saša Malbašić (oba Zagreb) 6,5. Strijelci: 1:0 Damjanović (11), 1:1 Bissoni (12), 1:2 Jurlina (13), 2:2 Bundavica (14), 2:3 Moura (23), 3:3 Lima (33). Žuti kartoni: Damjanović, Šalaj (Osijek), Galvao, Hrstić, Kuraja (Olmissum).

OSIJEK: Jamičić 6,5, Pandurević 6,5, Gelo 6, Lima 7, Damjanović 6,5, L. Amidžić, Popović 6, Kovač, B. Amidžić, Šalaj 6, Bogati, Čavar 6, Bundavica 6,5, Kotris.

OLMISSUM: Bilandžić 6,5, Kustura 6,5, Perišić 6, Moura 7, Galvao 6,5, Čizmić 6, Hrstić 6, Jurlina 6,5, Kuraja 6, Bissoni 6,5, Juretić 6, Kolobarić, Stojanović, Vuković.

IGRAČ UTAKMICE: VITOR HUGO DE LIMA DA SILVA (OSIJEK)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike