Mozaik
DOGAĐAJ KAKAV U OSIJEKU NE PAMTIMO

Wandercon okupio 500 igrača, e-sportaša i influencera iz 20 država
Objavljeno 6. veljače, 2023.
Osijek postaje prepoznatljiv kada govorimo o gamerima i IT industriji
Proteklog vikenda u osječkoj dvorani Gradski vrt održana je trodnevna gamerska konvencija Wandercon u organizaciji ReRoot Gaminga, gamerske ekspoziture osječke marketinške agencije ReRoot. Riječ je o najvećem međuregionalnom okupljanju gamera, e-sportaša i influencera čija zajednička publika ima više od 10 milijuna pratitelja. Ivan Škojo, generalni i izvršni producent Wandercona, imao je puno razloga za zadovoljstvo. U produkcijskom smislu sa svojim je suradnicima realizirao događaj kakav u Osijeku ne pamtimo, dok je promidžba koju je naš grad njime dobio nemjerljiva.

- Ovdje je bilo 500 igrača iz više od 20 država i preko 70 influencera iz 15-ak država. Potrudili smo se napraviti nešto zaista posebno, a sve kako bismo promovirali igru Joe Wander na kojoj smo radili protekle tri godine. Pokazali smo da u Osijeku možemo napraviti proizvod na svjetskoj razini - rekao je Škojo, otkrivši kako Wandercon planiraju širiti regionalno i puno šire, no Osijek će uvijek biti baza u kojoj će raditi i stvarati te svake godine ovdje možemo očekivati bar jedan gamersko-influencerski spektakl.

Svečanom otvaranju Wandercona prisustvovali su i predstavnici lokalnih vlasti. Župan Ivan Anušić istaknuo je kako Osijek postaje prepoznatljiv kada govorimo o gamerima i IT industiji općenito.


- Moram priznati da pripadam generaciji koja nije kompatibilna sa svime što ovdje vidim, no produkcija je zaista na vrhunskoj razini. Svakako se trebamo prilagođavati novim trendovima, no dok gledam djecu kako sjede za ekranima, svakako bih im poručio neka se bave time i budu najbolji u svome gradu, županiji ili državi, neka zarađuju od toga, no neka ipak ne zaborave otići na igralište, odigrati nogomet ili malo potrčati kroz prirodu, jer ipak je kombinacija toga i onoga čime se bave bolja nego isključivo sjediti za računalima ili igraćim konzolama - poručio je župan.


Jednako impresioniran viđenim bio je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

- Ovo je uistinu jedan velik i zanimljiv događaj, nešto što možda našim sugrađanima starije dobi djeluje nedokučivo, no ovo je definitivno sadašnjost i budućnost za mlađe generacije. Zahvaljujući Wanderconu Osijek se kao središte IT industrije u Hrvatskoj dodatno promovira kao grad novih, modernih industrija. Grad Osijek daje apsolutnu podršku ovom projektu i ovim putem čestitam i zahvaljujem tvrtki ReRoot Gaming, koja je inicijator i organizator Wandercona, koji je već sada na vrlo visokoj razini, a vjerujem da će u budućnosti biti na još višoj - rekao je Vulin. I.A.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike