Regija
DONJI MIHOLJAC

U obnovu Gradske knjižnice uloženo oko 1,8 milijuna kuna
Objavljeno 5. veljače, 2023.
Na prigodnoj svečanosti u Donjem Miholjcu otvorena je obnovljena Gradska knjižnica, koja posjeduje više od 30 tisuća knjiga. Nakon dvogodišnje obnove zgrade otvorena je sada kao moderna, suvremeno opremljena knjižnica površine 268 četvornih metara. U obnovu je uloženo približno 1,8 milijuna kuna.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Goran Aladić, koji je podsjetio da se obnova knjižnice odvijala kroz četiri projekta.

- Opsežan posao trajao je dvije godine, a knjižnica je za to vrijeme radila u manjem izmještenom prostoru. Obnovom je knjižnica, uz nove police, namještaj, rasvjetu, podove i grijanje, dobila poseban prostor za djecu te mogućnost za održavanje raznih kulturnih događanja - rekao je gradonačelnik Aladić. Ravnateljica Marinela Šmider zahvalila je svima koji su na bilo koji način pridonijeli obnovi knjižnice te najavila planove.

- Gradska knjižnica trenutačno ima više od tisuću korisnika, a planiraju se brojni zanimljivi događaji od kojih izdvajamo projekt STEAM revolucija i Perivoj knjiga - naglasila je ravnateljica Šmider. Predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović čestitao je svima koji su sudjelovali u projektu obnove knjižnice te pohvalio volontere koji su sudjelovali u preseljenju knjižne građe. S.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

Oko 2000 sudionika u 17. Nadbiskupijskom križnom putu za mlade

Pješačili su 24,6 kilometara - od Strošinaca do Šumanovaca

2

PRIKAZANA TRADICIJSKA BAŠTINA VEZANA UZ USKRSNE OBIČAJE

Izložbe “Od Cvjetnice do
Uskrsa” i pisanica šaranih
svim tehnikama i motivima

3

BOJNA OSNOVANA U KASNU JESEN 1992.

30 godina domobranstva u Orahovici