Sport
PORAZ U KRANJČEVIĆEVOJ

Osječani pali bez ispaljenog metka
Objavljeno 4. veljače, 2023.

Najlošiju utakmicu odigrao je Osijek u Kranjčevićevoj u eri Renea Pomsa. Ništa od onog što smo navikli od bijelo-plavih nismo vidjeli u toj utakmici. Djelovali su posve dezorijentirano i nesnalažljivo u susretu koji je odigran po jakom vjetru. Nije pomoglo ni to što se Poms upustio u eksperimente oko momčadi. Mijenjao je i neke stvari na koje nije bio prisiljen, a na koncu je dobio potpuno gubljenje identiteta i igre. Osijek je pao bez ispaljenog metka jer nije stvorio nijednu ozbiljniju priliku za pogodak, a s druge strane imao je sreće što nije doživio uvjerljiviji poraz jer je Lokomotiva uz pogodak još triput zatresla okvir Maleničinih vrata. Slaba je to bila predstava koja će podignuti određene upitnike nad neke Pomsove odluke.


Neuspjeli eksperiment


Trener Osijeka Rene Poms najavio je uoči gostovanjana u Kranjčevićevoj određena iznenađenja u momčadi. I napravio je tri promjene u odnosu na susret protiv Gorice, ali to se u prvih 45 minuta nije pokazalo dobrim rješenjem. Utakmicu su počeli Čeberko, Leovac i Fiolić koji je zapravo bio najveće iznenađenje jer ga je Poms dosad vrlo rijetko koristio. Na klupi je ostao Kristijan Lovrić, a što god da je Poms zamislio u taktičkom smislu uopće nije funkcioniralo u prvom dijelu susreta. Osijek je izabrao igrati niz vjetar koji je povremeno bio i vrlo jak ali iz toga nije izvukao baš nikakav benefit. Igra bijelo-plavih svodila se na stalna napucavanja prema Mierezu koji se nije mogao sam hrvati s dva ili tri suparnika. Premalo su Osječani pokušavali igrati, lopta im je više bila u zraku nego li na tlu. I od svega smo dobili možda i najlošije poluvrijeme osječke momčadi otkako je na klupi Rene Poms.

Potpuno bezidejno, bez ijedne prave prilike, pa nije ni čudno što su domaćini na odmor otišli s rezultatskom prednošću. Istina, nije se ni Lokomotiva nešto posebno pretrgla kroz igru, ali je bila vrlo opasna nakon prekida. Tako je i stigla prva opasnost pred Malenicom. U 19. minuti nakon auta Miličevića Žaper nije najbolje izbio loptu što je u priliku doveli Aliyua koji je iz blizine prvo pogodio gredu, pa onda vratnicu, a kolika je konfuzija vladala u obrani Osijeka govori činjenica da je Nigerijac pucao i treći put, ali je Malenica obranio taj pokušaj. Svi ti udarci Aliyua dogodili su se unutar osječkog peterca. U 30. minuti opet je prekid mogao biti koban za Osijek. Ovaj put je iz kornera ubacio Stojković, a De Haas je s četiri metra pucao glavom i prebacio vrata. Bijelo-plavi su se strašno mučili s kontrolom lopte na sredini terena, Mierez je nešto pokušavao, ali nije imao prave podrške suigrača, pa je uskoro stigla kazna za taj jalovi nogomet Osječana. Za Lokomotivu je to bila treća-sreća iz prekida. Iz slobodnog udarca s desne strane ubacio je Pivarić, a u buketu igrača pred Malenicom najbolje se snašao Bubanja i glavom loptu spreoveo u mrežu za zasluženo vodstvo domaćina. Nakon toga, ostala je samo nada kako će Osijek u nastavku susreta pružiti bolju igru jer ono što smo gledali u prvom dijelu bilo je razočaravajuće.


Mučenje


U drugi dio susreta Poms je ušao s taktičkim pormjenama. Žaper je pomaknut u veznu liniju što je bio logičan potez jer Osječani nisu bili u stanju kontrolirati sredinu terena u prvom poluvremenu. No, nije to donijelo nekakvu posebnu promjenu odnosa snaga na terenu. Čak što više Osječani su u 57. minuti opet imali sreće jer je Stojković udarcem sa 16 metara uzdrmao desnu vratnicu. Ubrzo je Poms povukao prve poteze i sa zamjenama. Ušli su Živković i Lovrić umjesto indisponiranih Caktaša i Fiolića. Međutim, patnje osječke momčadi su se nastavile jer nikako nije uspijevala uspostaviti pravu igru kojom bi učinila ozbiljniji pritisak na Lokomotivu. Uz to igrao je Osijek u nastavku i protiv vjetra što je bio samo dodatni uteg na igru neraspoloženih bijelo-plavih. S druge strane domaćin je sporadično znao zaprijetiti Malenici. U 64. minuti Aliyju je natjerao osječkog vratara na intervenciju, a u 75. Stojković je mogao bolje iskoristiti dobar pas Kulenovića. Jednostavno bilo je to poslijepodne u kojem Osijeku baš ništa nije polazilo od noge, a nedostajalo je i prave agresivnosti, pa nije ni čudo što su bijelo-plavi poraženi u Kranjčevićevoj. D.Keler

 

Standings provided by Sofascore

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme sunčano, vjetrovito. Teren dobar. Gledatelja: 400. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelac: 1:0 Bubanja (39). Žuti kartoni: Marić, Mersinaj, Čavlina (Lokomotiva), Lovrić, Mierez (Osijek). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: IBRAHIM ALIYU (LOKOMOTIVA)

LOKOMOTIVA

1(1)

Čavlina 6, Cipetić 6, Mersinaj 6,5, De Haas 6,5, Miličević 6 (od 88. Kalaica -), Bubanja 6,5, Marić 6, Aliyu 7 (od 88. Kačavenda -), Stojković 7 (od 85. Vasilj -), Pivarić 6 (od 71. Goričan), Kulenović 6,5.

OSIJEK

0

Malenica 6, Barišić 6, Žaper 6, Čeberko 5,5 (od 72. Omerović -), Gržan 6, Nejašmić 6, Jugović 5,5, Leovac 5,5, Fiolić 5 (od 59. Živković 5,5), Caktaš 5,5 (od 59. Lovrić 5,5), Mierez 6,5.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike