Crna kronika
TRAGEDIJA NA CESTI IZMEĐU SVETOG ĐURAĐA I PODGAJACA PODRAVSKIH

Suputnik poginuo, vozač i četiri putnika prevezeni u KBC
Objavljeno 4. veljače, 2023.

Jedna osoba smrtno je stradala, a više ih je ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile u petak, u Slavoniji. Među ozlijeđenima je i 14-godišnje dijete. Tragična prometna nesreća u kojoj je poginuo 59-godišnjak iz Šaga, dogodila se u petak, oko 22.55 sati, na cesti između Svetog Đurađa i Podgajaca Podravskih. Policija je očevidom utvrdila da se 33-godišnjak kombijem kretao od Đurađa prema Podgajcima te je zbog neprilagođene brzine, pri izlasku iz zavoja, zahvatio bankinu te sletio u kanal, gdje je udario u stablo. Putnik je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok su vozač i četiri putnika prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek. Na mjesto događaja izišli su vatrogasci DVD-a Donji Miholjac. Očevid su obavili policajci iz Donjeg Miholjca.



U Ulici Antuna Kanižlića, u Požegi, u petak, oko 12.30 sati, 24-godišnji vozač Audija požeških registracija, zbog neprilagođene brzine udario je prednjim dijelom vozila u 14-godišnjaka koji je na obilježenom pješačkom prijelazu pretrčavao kolnik. Dječak je lakše ozlijeđen, dok protiv 24-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog. Istoga dana, oko 22.10 sati, u požeškoj Frankopanskoj ulici dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje je vozač pobjegao. Za sada nepoznati vozač, zbog neprilagođene brzine, sletio je s kolnika i udario u ogradu 55-godišnjaka, potom u autobusnu čekaonicu na autobusnom stajalištu i metalnu ogradu 58-godišnjaka. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi, kao ni o vozilu kojim je upravljao. Policajci tragaju za njim.



Tragična prometna nesreća dogodila se i u subotu, oko 18.25 sati. u Puli. kada je 33-godišnjak upravljao Renaultom. Dolaskom do raskrižja prilikom kočenja sletio je s kolnika i udario u metalni nosač znaka i betonski stup dvorišne ograde. Renault se potom prevrnuo na krov i zadnjim desnim bočnim dijelom udario u stablo te se zaustavio. Vozač je zadobio teške ozljede od kojih je naknadno preminuo u pulskoj bolnici.



U nedjelju, oko 1.10 sati, 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,38 promila, upravljao je BMW-om zagrebačkih registracija, kolnikom Graničarske ulice kroz mjesto Sobočani. Zbog prebrze vožnje u zavoju, pijanstva i mraka, došlo je do zanošenja zadnjeg djela vozila kojim je prešao na dio kolnika za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Auto potom udara u betonski most, odbija se, podiže u zrak i potom zaustavlja. U vozilu se uz vozača nalazilo petero maloljetnih osoba, od kojih su četiri maloljetnika i vozač lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u bolnicama na području Zagreba, dok je teško ozlijeđena maloljetnica prevezena u KBC Zagreb.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike