Sport
GORAN PERKOVAC, IZBORNIK RUKOMETAŠA

Razgovarat ću s Duvnjakom i vidjeti želi li on i dalje igrati za reprezentaciju
Objavljeno 4. veljače, 2023.
Nakon SP-a u siječnju kapetan je rekao da je spreman odazvati se ako izbornik smatra da i dalje može pomoći momčadi

Moramo priznati da je dosta toga ostalo nejasno nakon prvog obraćanja novog izbornika rukometne reprezentacije Hrvatske Gorana Perkovca. Mnogo jasnije bit će u sljedećem obraćanju, kada objavi popis za kvalifikacijske susrete za odlazak na Euro protiv Nizozemske s kojom se sastajemo sljedećeg mjeseca.



Izbornik je sam otvorio pitanje mogućnosti završetka reprezentativne karijere Domagoja Duvnjaka. Premda je kapetan naše reprezentacije nakon završetka nedavnog SP-a rekao "spreman sam se svaki put odazvati ako izbornik misli da mogu pomoći". Ima li Duvnjaka uopće u nacrtima novog izbornika?

- Razgovarat ću s njim i vidjeti želi li on i dalje igrati za reprezentaciju. Važno mi je da sjednemo i razgovaramo u četiri oka, sve ostalo je neozbiljno - rekao je izbornik koji će do objave popisa krenuti na kraće putovanje po Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj, dakako i Hrvatskoj.

Cilj mu je razgovarati i s našim ostalim iskusnim reprezentativcima. Osim s Duvnjakom, spominjao je i Cindrića, Karačića, Gojuna te Štrleka, za kojeg smatra da ga se ne treba tako lako riješiti. Na Štrlekovom lijevom krilu isprofilirali su se Marin Jelinić i David Mandić, koji nije igrao na SP-u, ali će se oporaviti. Obojica su lijeva krila koji imaju bitne uloge u obrani, a to je ono što su Perkovčevi prethodnici dugo tražili i željeli.

Spomenuo je i vratare koji na posljednjem natjecanju nisu bili pravi. No, Perkovac nema nekog pretjeranog manevra.

- Moramo se poslužiti onim što imamo. Vratari imaju kvalitetu, a najvjerojatnije ću se odlučiti za jednog iskusnog vratara te još dva ili tri mlađa. Vidjeli smo da sve odlučujuće utakmice odlučuju vratari. Posljednjih godina nemamo vratare koji su na vrhunskoj razini, ali mislim da to u ovom trenutku nije presudno. Vratari dobro brane kada se dobro igra obrana.

Spomenuo je Perkovac "egoistični igrači kod mene neće igrati". Nismo primijetili bilo kakvo iskakanje posljednjih godina po tom pitanju. Da se bilo koji igrač stavio iznad reprezentacije i momčadi. Još nije odredio svoje prve suradnike, s nekima od njih i pregovara. Ono što je istina neslužbeno, da će i pomoćni trener trebati imati najvišu Master licencu. Želja mu je da ima što više igrača u reprezentaciji iz domaće lige, ali izbornik na to nema pretjeranog utjecaja. Sigurno neće moći podići kvalitetu domaćeg natjecanja i kvalitetu rada u klubovima. Zato mu je "sletilo" pitanje o Zoranu Gobcu, kojeg se i danas dosta toga pita kada je riječ o hrvatskom rukometu.

- Izuzetno ga cijenim zbog onoga što je napravio i siguran sam da rukomet ne bi bio na ovoj razini na kojoj je sada bez njega. Svi koji radimo, činimo i pogreške, pa tako i on - dodao je Perkovac.

Novi izbornik u sljedećem razdoblju ima malo pravo na pogreške. Za početak treba u ožujku kvalitetno odraditi dva susreta s Nizozemskom.

Krešimir Lacković
ČERVAR OUT JER JE UKINUTO TO MJESTO
Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac objasnio je zbog čega Lino Červar više nije koordinator struke za muški rukomet. Zapravo, nije objasnio. Laički odgovor možemo formulirati i ovako: “Zato što je ukinuta uloga koordinatora”.

- Červar je razriješen jer je Upravni odbor donio odluku da se mjesto koordinatora za muške selekcije ukida. Stoga je sada nepotrebna daljnja opstojnost Červara kao koordinatora - rekao je Grahovac.

Čini nam se da nije postojala suradnja između koordinatora i izbornika kakvu su u vodstvu Saveza zamislili. Ako je tako, to onda tako treba jasno i reći.

Goran Perkovac

izbornik Hrvatske

Bitno je da ekipa koju sad uspostavimo, uz manje korekcije, bude sljedećih pet godina zajedno. Zato mi je važan razgovor sa svim iskusnijim igračima.

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike