Sport
ŽRK OSIJEK U SUBOTU (18 SATI) DOČEKUJE DUGO SELO ‘55 U 1. HRL

Oslabljene Osječanke traže iznenađenje i prekid serije od pet uzastopnih poraza
Objavljeno 4. veljače, 2023.

Utakmicom protiv Dugog Sela ‘55 ove subote u Zrinjevcu (18 sati) rukometašice Osijeka završavaju prvu polovinu prvenstva. U susret 13. kola Prve HRL Osječanke ulaze s nizom od pet poraza, zbog čega će neovisno o ishodu subotnjeg susreta prvi dio prvenstva okončati u donjem domu.



Srećom, ipak ne i ugrožene što se ostanka u ligi tiče, gdje ipak još imaju zalihu bodova u odnosu prema klubovima kojima prijeti ispadanje. U prvi domaći susret u 2023. godini ekipa Tomislava Rešickog neće ući kompletna, jer se zdravstvene nedaće i dalje nižu.

- U Koprivnici je Lea Hren pala na leđa već u drugoj minuti i sad ju muči taj desni dio. Ide na pretrage, možda je i disk oštećen, tako da nje nema sigurno. Josipa Josipović je u treningu, a Ana Pehar i dalje se oporavlja. No imamo mlađe igračice koje će više igrati i pokušati ih nadomjestiti - pričao je Rešicki u najavi subotnje utakmice protiv trećeplasirane ekipe lige.

- Analizirali smo Dugo Selo ‘55, super su ekipa, odlična, kompaktna. Već su nekoliko godina zajedno, stalno su tu negdje od trećeg do petog, šestog mjesta. I po stanju na tablici vidi se da su dobra ekipa. Međutim, igramo kod kuće i svakako želimo prekinuti tu crnu seriju od pet poraza. Protivnik je dobar, jak i morat ćemo biti na vrhunskom nivou da bismo mogli konkurirati. Morat ćemo dobro odraditi obranu, trčati s njima, odnosno pokušavati zaustavljati njihovu tranziciju. U napadu ćemo kombinirati malo u toj skraćenoj bekovskoj rotaciji, tražit ćemo i neke druge opcije. Atmosfera je dobra i to je najvažnije. Nismo se pokolebali nakon utakmice u Koprivnici.

Dugo Selo ‘55 je prva od dvije uzastopne domaće utakmice Osječanki koje će sljedećeg vikenda protiv Trogira 58 otvoriti drugu polovinu prvenstva. U najgoroj opciji tada bi trebao doći kraj negativnoj seriji, no Rešicki se nada da njegove igračice mogu pronaći način kako to napraviti već ove subote, i iznenaditi gošće koje dolaze kao favoritkinje, pogotovo u situaciji kad domaćoj ekipi nedostaju dvije igračice iz prve postave.

- Bilo bi super kad bismo već sad prekinuli tu seriju neuspjeha, a ne čekali do Trogira. Nije da nemamo šanse, iako smo svjesni da je Dugo Selo ‘55 odlično, a po poziciji na tablici i favorit. Međutim, Zrinjevac mora biti gadno gostovanje i napravit ćemo sve da to bude tako. Najvažnije mi je da odigramo dobro, na utakmici odradimo to što treniramo, a rezultat bi onda trebao doći. Idemo pokušati prirediti iznenađenje i dobiti Dugo Selo ‘55, pa ćemo onda razmišljati o nastavku sezone - najavio je trener ŽRK-a Osijek. G. Roguljić
Parovi 13. kola Prve HRL
ŽARK Split - Trogir 58, Sesvete - Umag, Osijek - Dugo Selo ‘55, Split 2010 - Bjelovar (4.2.), Koka - Zrinski (5.2.), Zamet - Podravka Vegeta (15.2.). Ranije igrano: Dalmatinka - Lokomotiva 21:32

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike