Sport
SUPERLIGAŠKI DERBI ODBOJKAŠA

Mursaši su u prigodi rivalima pobjeći na dvije pobjede
Objavljeno 4. veljače, 2023.
Prvoplasirana Mursa-Osijek drugoplasiranu Ribolu Kaštela dočekuje u nedjelju (16 sati) u SD-u Jug

Odradili su odbojkaši s Drave preko tjedna dvije posljednje međunarodne obveze ove sezone. Mursa-Osijek u Ljubljani je zaključila MEVZA ligu, te se sada potpuno može posvetiti domaćim ispitima.



Prvi je ove nedjelje, derbi 14. kola, u sklopu kojeg u goste dolazi Ribola Kaštela. Domaćin je lider i dalje naporažen, dok su gosti u dosadašnjem dijelu sezone kapitulirali samo jednom. Bilo je to 14. listopada prošle godine, kada su kod kuće sa 0:3 izgubili baš od svog nedjeljnog domaćina. Isti rezultat bio je i nakon mjesec dana kada su se ta dva kluba sučelila u sklopu MEVZA lige u Zagrebu. "Mursaši" su i tada sve riješili u tri seta.

- Imamo dobra iskustva s Kaštelanima u dosadašnjem dijelu sezone, oba dvoboja riješili smo bez problema, ali ne zavaravamo se da nas sada zbog toga čeka ponovno lagan zadatak. U međuvremenu su i osvježili kadar, doveli su iskusnog primača, a to im je očito donijelo sigurnost. Ipak, pokazali su Kaštelani da su u stanju ugodno iznenaditi i razočarati. Primjerice, u četvrtfinalu Kupa poraženi su od Zadra, a u borbi za bodove nadjačali su Mladost na njezinu parketu. Stoga je oprez u nedjelju nužan, ali naravno da se uzdamo u našu kvalitetu, dobru formu - kaže trener Mario Teppert, koji je još mogao dodati i da se uzda u domaći parket. No ovaj dvoboj ne igra se u Gradskom vrtu, već u SD-u Jug, stoga okružje ipak neće biti isto.

- Nije idealna situacija s obzirom na važnost dvoboja, ali nema potrebe tražiti eventualne alibije. Trenirali smo prije odlaska u Ljubljanu na Jugu, odradit ćemo još dva pred utakmicu, stoga nema razloga da se ne pokažemo u najboljem svjetlu - smatra trener odbojkaša s Drave, koji su dosad nanizali 13 pobjeda u Superligi. Očekuje se nastavak niza, pobjeda protiv Kaštelana dodatno bi povećala izglede da se na kraju osnovnog dijela ostane na "jedinici", koja u doigravanju donosi prednost domaćeg parketa.

- Ulog je velik, s novom pobjedom odlijepili bismo se od najbliže konkurencije na dvije pobjede. Ništa još ne bi bilo osigurano, dosta ima utakmica i zahtjevnih gostovanja do kraja ligaškog dijela, ali ova pobjeda svakako bi bila korak više prema prvom mjestu, koje nemamo namjeru olako ispustiti. Sve je u našim rukama, dosad je sve išlo po planu, treba tako nastaviti - naglasio je Mario Teppert.

Preostali dvoboji 14. kola igraju se u subotu, kada Marsonija gostuje kod Kitro Varaždina. Ostali parovi: Medicinar Trnje - Split, Mladost - Centrometal, Sisak - Rijeka i Rovinj - Zadar.

Nino Benčina
U DEBIJU PET POBJEDA U MEVZA LIGI
Mursa-Osijek imala je dobar debi u MEVZA ligi. U posljednjim utakmicama u ljubljanskom Tivoliju ostvaren je polovičan učinak protiv dvojca koji ide u polufinale. Mursaši su sa 3:2 svladali austrijsku Zadrugu, a 0:3 je rezultat protiv ACH Ljubljane, koja je osvojila prvo mjesto s maksimalnih deset pobjeda. Slijede Calcit (8-2), Zadruga (6-4) i Merkur (6-4). Osječani su na sedmom mjestu s pet pobjeda i poraza te 14 bodova. Polufinale nije bilo daleko, nedostajale su dvije pobjede, a bilo je susreta u kojima su one bile nadomak ruke (Mladost 2:3, Union Raiffeisen 1:3). No premijera zaslužuje prolaznu ocjenu, Osječani su ostvarili i najbolji plasman od hrvatskog terceta, inače konkurenata u domaćoj Superligi. Mladost je osma (5-5, 12 bodova), a Ribola Kaštela posljednja, 10. bez pobjede i bodova.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini