Regija
PLETERNICA

Projekti Slatki zalogaj i #mladistart za mališane i mlade
Objavljeno 4. veljače, 2023.
Gradonačelnica Marija Šarić: "Dajemo priliku mladima da budu aktivni, da se njihov glas čuje"
Slatki zalogaj i #mladistart dva su projekta kojima Pleternica nastoji poboljšati i društveni život djece i mladih. Projekte provodi udruga Mladi za mlade Pleternica kao nositelj, zajedno s partnerima Požeško-slavonskom županijom, Gradom i Dječjim vrtićem Tratinčica, a predstavljeni su na konferenciji za novinare u novouređenom Klubu mladih.

Projekt Slatki zalogaj obuhvatit će 150 djece DV-a Tratinčica i iz lokalne zajednice, a oko 7,5 eura osigurano je preko Ministarstva znanosti i obrazovanja. "Ciljevi projekta su mijenjanje navika i ponašanja u okolišu, edukacija djece, proširivanje spoznaja i stjecanje novih znanja, podržavanje i izgrđivanje radoznalosti, kreativnosti te spremnost na suradnju i stjecanje konkretnih poduzetničkih znanja i vještina. Ciljana skupina projekta su djeca koja bi se priključila sajmovima i manifestacijama", rekao je voditelj projekta Domagoj Magdić, najavivši okrugli stol, radionicu o sadnji jagoda, edukaciju o poduzetništvu.

Projekt #mladistart ima ambiciju i u svojoj drugoj fazi bit pokretač društvenih promjena u ruralnoj sredini, poboljšati položaj mladih i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu. Iznos od 95 tisuća kuna osigurao je Središnji državni ured za demografiju i mlade. Ciljane su skupine mlade osobe od 15 do 30 godina, a uključit će se njih oko stotinu, kao i desetero mladih osoba s teškoćama u razvoju.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić istaknula je važnost ovakvih projekata za lokalnu zajednicu. "Naša udruga Mladi za mlade posljednjih nekoliko godina raste, zapošljava djelatnike i sve je stopostotno financirano nepovratnim sredstvima. Osim toga, ovaj Klub za mlade u kojem se nalazimo nedavno smo uredili također kroz projekt", rekla je gradonačelnica Šarić.

Branka Starčević Tesari
Cijene zajedništvo
"Provode se razne aktivnosti na području Pleternice, kako za mlade tako i za one koji se osjećaju mladima. Upravo to naše zajedništvo i umreženost prepoznale su institucije, ministarstava i središnji uredi, koji već dugi niz godina prate naše projekte", kazala je gradonačelnica Marija Šarić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike