Crna kronika
MALOLJETNIK SE AUTOM ZABIO U STUP:

"E, ‘ajd prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas k****!"
Objavljeno 3. veljače, 2023.
U Novoj Gradiški na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića u petak u 2.35 dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena teško, a druga lakše. Mladić u dobi od 17 godina, vozeći auto bez položenog vozačkog ispita i nevezan pojasom, dolaskom pred raskrižje zbog neprilagođene brzine je u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policajci protiv 17-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu te također podnose optužni prijedlog i protiv 16-godišnje putnika u spomenutom automobilu, koji također nije bio vezan. Kazneni zakon za obijesnu vožnju predviđa zatvorsku kaznu u trajanju do tri godine.

Radio Nova Gradiška objavio je videosnimku na kojoj je snimljeno što se događalo u automobilu. "E, ‘ajd prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas k****!" riječi su koje se čuju u automobilu. Ubrzo nakon toga na snimci se čuje: "Ne! Nee!" neposredno prije nego su nesreću i doživjeli i kamera prestaje snimati. Na videosnimci suputnik snima i brzinomjer automobila na kojemu se vidi sve veća brzina vozila, a cijelo vrijeme trešti i folk glazba. U nesreći je potpuno uništen betonski oglasni stup u centru Nove Gradiške.

Policija diljem Hrvatske ima problema s maloljetnim vozačima. Prošle godine 16-godišnjak je Koprivnicom vozio Golf pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, pa je vozilom nakon gubitka kontrole nad upravljačem sletio u kanal te udario u betonski šaht, a potom i drveni stup. Sreća u nesreći bila je što maloljetnik prilikom slijetanja nije ozlijeđen. U ostalim slavonskim županijama svako malo se pojavi u policijskim izvješćima da su zaustavljeni vozači automobila mlađi od 18 godina. Naravno, svi su vozili bez položenog vozačkog ispita. S.Lacić
Možda ste propustili...

ILEGALNE MIGRANTE PREVOZILI SU RUMUNJ, ESTONAC, DRŽAVLJANI BIH...

Palo novih četvero švercera ljudi

NA PROMETNICAMA POŽEŠTINE ZA VIKEND

Pijani vozači krivi su za slijetanja s ceste

Najčitanije iz rubrike