Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Prva pobjeda NEXE-a u nastavku sezone, dobra najava za Skjern
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Rukometaši NEXE-a su osvojili prve bodove u novoj sezoni SEHA – Gazprom lige. U sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava, koja je u četvrtak navečer dočekala navijače u novom ruhu, domaći su svladali Eurofarm Pelister s 29:25 i tako popravili pomalo gorak okus nakon prošlotjednog poraza u Novom Sadu na startu SEHA lige.

Ovo je ujedno i prva pobjeda NEXE-a u službenoj utakmici u 2023. godini. Prave stvari tek slijede, u utorak u Našicama gostuje danski Skjern u sklopu Europske lige, a već sljedeći vikend započinje i Liga za prvaka hrvatske Premijer lige. NEXE je vrlo odlučno ušao u utakmicu, a dobrom otvaranju pridonio je i mladi vratar Dominik Kuzmanović koji je uspio obraniti prvi sedmerac gostima već u drugoj minuti susreta. NEXE-ovi vratari Kuzmanović i Moreno Car odlično su odradili posao. Imali su ukupno 14 obrana, osam više od gostujuće kombinacije Lesjak-Kizić. Štoviše, Kuzmanović se upisao i među strijelce zabivši i pogodak na prazna sjevernomakedonska vrata. Minutu do kraja prvog poluvremena NEXE je vodio 15:11. Trener Branko Tamše zove time out kako bi s igračima dogovorio akciju, no Ivan Sršen, koji je sa šet pogodaka bio i najefikasniji u redovima "gromova" tada nije uspio zabiti pogodak. U posljednjoj minuti imaju još prigodu zabiti, no Pribetić radi pogrešku što je kaznio Stefan Henneberg koji je zabio u posljednjoj sekundi i na odmor se odlazi s tri pogotka prednosti za NEXE (15:12). U nastavku NEXE je u 43. minuti imao velikih sedam pogodaka prednosti (23:16), no u osam minuta prednost se istopila na samo dva pogotka (23:21). Gosti iz Bitolja nisu uspjeli učiniti i dodatni napor za preokret. Mario Tomić uspijeva izboriti sedmerac i isključenje Kukoskog, a dok se Janko Kević spremao izvesti udarac sa sedam metara, iskusni Mirko Radović ušao je u teren na kojemu je već bilo šest njegovih suigrača i zaradio još jedno isključenje za svoju momčad. U završnici je ponovno svoj doprinos dao i mladi Kuzmanović pa je na kraju pogotkom Severca susret zaključen s rezultatom 29:25. U utorak slijedi novi rukometni spektakl. U Europskoj ligi NEXE dočekuje danski Skjern. Podsjedimo "gromovi" su vodeći u skupini C Europske lige. K.L./RK NEXE

NEXE *29 (15)

HC Eurofarm Pelister *25 (12)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava, gledatelja 1500. Suci:Marko Boričić i Dejan Marković (Srbija).

NEXE: Kuzmanović 1(7+1), Račić 1, Bakić 1, Mileta 2, Car (6+0), Sršen 6, Manci Mičević, Velkavrh, Severec 5, Godec 2, Moslavac 4, Kević 2, Tomić, Melić 4, Markušić 2 i Pribetić.

EUROFARM PELISTERE: Lesjak (1+0), Ojleski, Kuzmanoski, Stoilevski, Radović 5, Tankoski 2, Hosni 3, N.Kosteski 4, Davayes 1, Kukoski, Petar Atanasijevikj 2, Vasilev 2, Peshevski 2, Henneberg 3, Pavle Atanasijevikj 1, Kižić (5+0)

Sedmerci: NEXE: 2(1); Eurofarm Pelister: 6(5); Isključenja: NEXE: 8 minuta (Račić 2, Sršen 2, Godec 2+2); Eurofarm Pelister: 12 minuta (Ojleski 2, Radović 2, Hosni 2, Kukoski 2, Atanasijevikj 2, Vasilev 2).

Najčitanije iz rubrike