Sport
I DALJE ĆE ZARAĐIVATI MILIJUNE

Za analizu plaća od 375 milijuna dolara
Objavljeno 3. veljače, 2023.
Najbolji igrač i vođa navale kojeg je američki nogomet ikada imao, Tom Brady, ponovno je najavio odlazak u mirovinu, ovaj put riječima - definitivno odlazim. Svijet sporta je u prvi mah to uzeo s rezervom, 45-godišnji Brady već se oprostio lani, a onda se vratio na teren. No ovaj put, navodno, misli ozbiljno. I već je dogovorio novi posao u kojem će zaraditi nevjerojatnu svotu novca. Zvuči nevjerojatno, ali istinito, više će inkasirati u sljedećih deset godina sjedeći negoli u svoje 23 sezone kao quarterback na terenu u NFL-u. Tu mislimo samo na novac koji je tijekom igranja dobivao od kluba, naravno ne na sponzorske ugovore na kojima je također zgrnuo golem novac.

Brady se još lani osigurao, pa je tijekom svibnja potpisao unosan ugovor s Fox Sportsom, tijekom deset godina bit će glavni analitičar NFL-a za ovu sportsku TV postaju, koja je veliku zvijezdu nagovorila na taj posao uz plaću od 375 milijuna dolara. Igrač New England Patriotsa, potom Tampa Bay Buccaneersa, kao igrač zaradio je oko 350 milijuna dolara tijekom 23 godine u glavnoj ligi američkog nogometa. Još nije poznato kada će Brady debitirati kao analitičar pred kamerama, ali nema sumnje da ljubitelji najpopularnijeg američkog sporta s nestrpljenjem čekaju taj dan. Ipak, Brady je zvijezda koja je obilježila američki nogomet i srušila mnoge rekorde tog sporta. Najbolji je quarterback u povijesti NFL-a, a u 23 sezone sedam puta osvojio je Super Bowl. Fantastične stvari napravio je s New England Patriotsima, gdje je bio čak 20 godina, a onda je odjenuo dres Tampa Bay Buccaneersa 2020. godine. Nakon prošle sezone prvi put se povukao, no predomislio se i nastavio igrati. Ove sezone postao je najstariji quarterback koji je startao u jednoj NFL utakmici, a prvi je igrač u povijesti koji je prešao granicu od 85.000 osvojenih jardi u osnovnom dijelu sezone, odnosno 100.000 jardi ukupno.

U ovoj je sezoni sa svojom Tamp Bayjom došao u doigravanje, ali su ih zaustavili Cowboysi i okončali im sezonu. Nakon toga i Brady je odlučio završiti svoju veliku karijeru, odlazi iz NFL-a kao igrač, ali ostaje uz nju prateći je kao analitičar. I. Li.
Najčitanije iz rubrike