Regija
ODBOR ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

Za veće stipendije i više specijalističkih pregleda
Objavljeno 2. veljače, 2023.
SLATINAČlanice Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Slatine na svom su sastanku ostale uskraćene za "plan rada gradske uprave vezano uz društvene djelatnosti u 2023. godini" jer, prema riječima pročelnika Krunoslava Šaraboka, nema zakonske obveze za donošenje takvog dokumenta, a o dinamici donošenja pojedinih odluka odlučuje gradonačelnik u skladu sa svojim nadležnostima. No vršitelj dužnosti ravnatelja Gradske razvojne agencije Jurica Culej predstavio je plan prijave i izrade projekata koji se odnose na društvene djelatnosti u 2023. godini.

Odbor, koji se bavi problematikom kulture, sporta, socijalne skrbi i zdravstva, informiranja i obrazovanja, predložio je sustavnije podupiranje studenata medicine, kao i onih liječnika koji odaberu specijalizaciju iz obiteljske medicine, te ugovaranje više specijalističkih zdravstvenih pregleda koji će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu sugrađana. Budući da Odbor želi uzeti u obzir mišljenje liječničke struke o toj problematici, liječnici obiteljske medicine dobili su na svoje mail-adrese anketu u kojoj će izraziti svoje mišljenje i prijedloge.

Kako bi rad udruga bio transparentan i svima dostupan, predložena je izrada kataloga aktivnih udruga na području grada, Vodiča za udruge s popisom kontakata odgovornih osoba i kratkim opisom rada i djelatnosti udruge. S obzirom na ograničenost sredstava za udruge i broj projekata (dva), Odbor za društvene djelatnosti predložio je raspisivanje drugog natječaja za udruge nakon završetka prvoga te raspisivanje natječaja za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije, ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima.

Odbor je također predložio izradu Vodiča za pružanje socijalnih usluga u gradu, koji će u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Područnim uredom Slatina pružati osnovne informacije građanima i popis potrebne dokumentacije za ostvarivanje različitih socijalnih usluga.

– Grad Slatina želi dobiti titulu Grada za mlade, pa Odbor predlaže izmjenu uvjeta za dobivanje studentskih, sportskih i srednjoškolskih stipendija, npr. povećanje iznosa stipendija i izmjenu uvjeta. O tome ćemo se savjetovati s članovima Gradskog savjeta mladih i zainteresiranom javnošću, a konačnu će odluku naposljetku donijeti Gradsko vijeće – kaže predsjednica Odbora za društvene djelatnosti Sanja Mrzljak Jovanić. P.Ž.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA BRANITELJIMA

Vijenci i lampioni uz Dan državnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KIŠA NA IZMAKU, LJETO NA PRAGU

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja

2

TURNIR “DENIS TOT”

Zahvala obitelji Tot svima koji su pridonijeli turniru

3

OŠ “MATIJA GUBEC” OBILJEŽILA 50. ROĐENDAN

Školu u Magadenovcu pohađaju učenici iz 15 naselja