Sport
KDU VUKOVAR IZA SEBE OSTAVIO JOŠ JEDNU USPJEŠNU SEZONU

Rezultati u uzlaznoj putanji nisu praćeni i adekvatnom financijskom injekcijom
Objavljeno 3. veljače, 2023.

Zagazilo se već u drugi mjesec 2023. godine. U prvom su pak počele pripreme dizača i dizačica utega s Dunava za novu sezonu, u kojoj novih sportskih izazova neće nedostajati. No trebat će se dobro potruditi da se potvrde odlični nastupi i rezultati u prošloj godini, u kojoj su se članovi KDU-a Vukovar na podijima diljem Lijepe Naše, ali i izvan hrvatskih granica, pokaz(iv)ali u najboljem svjetlu. Na državnoj razini učenice i učenici trenera Milana Kordića dominirali su u svim mlađim uzrastima, a dobro su se nosili i u seniorskoj konkurenciji. Medalja i pokala bilo je napretek, a sve to su oni najistaknutiji članovi začinili i odličnim nastupima na međunarodnoj sceni, europskim i svjetskim prvenstvima, nastupajući pod hrvatskom trobojnicom.



- Brojke sve govore. Na državnoj razini, u klupske smo vitrine donijeli osam pokala, ekipni smo prvaci u obje U17 i U20 konkurencije, a jedan je pripao dizačima do 23 godine. Još tri pokala zaslužio je Nikola Todorović, kao pojedinačni pobjednik u sve tri dobne skupine. Ukupno je osvojeno 110 odličja, imamo brojne pojedinačne prvake, a granice državnih rekorda pomicane su čak 44 puta. Napravljen je i pomak u seniorskim plasmanima, dizači su četvrti u prvenstvu i Kupu, dok su djevojke završile na petom mjestu - u kratkim će crtama trener Kordić, koji u svojim redovima ima itekako perspektivne učenike.

Prošle sezone su što na kadetskom što na juniorskom EP-u i SP-u nastupili Nataša Dermiček, David Todorović te bratić Nikola Todorović, koji je zamalo osvojio i svjetsku kadetsku medalju. U lipnju 2022. u Meksiku je imao četvrti rezultat u trzaju, bronca je pobjegla tek za jedan kilogram. Bilo je to ljeto iz snova za Nikolu, koji je u srpnju pomeo U17 konkurenciju na Kupu Europske unije. Previše bi prostora trebalo za nabrajanje još dobrih rezultata, koje će članovi KDU-a Vukovar pokušati ponoviti i u sezoni koja uskoro kreće.

- Motiva imamo, entuzijazam nas drži. Nažalost, nismo u situaciji išta obećavati. Sredstva koja dobivamo iz gradskog proračuna ostala su ista, dok su svi troškovi značajno porasli. Stoga ćemo teško odraditi program koji smo zacrtali za 2023. - priznaje Milan Kordić.

Bez obzira na to što uživaju status koji je neadekvatan sportskim dostignućima, u KDU-u Vukovar pružat će maksimum na treninzima i natjecanjima, a tijekom prošle sezone klupske boje branili su još: Željka Miljković, Maja i Ema Ileš, Emina Kondić, Maja Kell, Tanja Turukalo, Srđan Mrđenov, Bruno Prokop, Sven Korpar, Saša Dobrijević, Mario Milčinović, Ognjen Vasić, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike