Osijek
FILMSKE POSLASTICE U KINU URANIA

Ciklus filmova “And the Oscar Goes to”
Objavljeno 3. veljače, 2023.
Nedavno su objavljene nominacije za ovogodišnju nagradu Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti - Oscar, a već tradicionalno u kinematografu Urania kreće ciklus filmova "And the Oscar Goes To". Neke od naslova publika je već mogla vidjeti, a u idućim tjednima ljubitelji filma imat će priliku pogledati još osam nominiranih naslova.

Premijerno na program stiže crna komedija scenarista i redatelja filma "Tri plakata izvan grada" i "In Bruges" Martina McDonagha, u kojoj su zvijezde Colin Farrell i Brendan Gleeson. Film nosi naslov "Duhovi otoka", a osvojio je devet nominacija. Drama o iskupljenju "Kit", redatelja Darrena Aronofskog, pokupila je tri nominacije, a jedan od najhvaljenijih filmova godine je "Tar", originalna priča koju je redatelj Todd Field napisao za dvostruku dobitnicu Oscara Cate Blanchett. Film je osvojio šest nominacija. Tu je i "Babylon", film koji prati uspone i padove više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije u počecima Hollywooda. Redatelj je Damien Chazelle, a film je osvojio četiri nominacije za Oscara. Na program Kino kluba vraća se i ovogodišnji predvodnik po broju nominacija, film "Sve u isto vrijeme", koji je osvojio čak 11 nominacija, a do danas je osvojio više od 260 različitih filmskih nagrada i priznanja. Ovaj film istovremeno je vizualni spektakl i dubokoumno djelo koje jednako privlači publiku koja filmove gleda iz čiste zabave, ali i one koja u filmovima traži i nešto više. Redateljski ga potpisuje dvojac Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert).

Neki od potencijalnih oscarovaca tek trebaju stići na program kina Urania. Od 9. veljače moći ćete pogledati filmove "Poslije sunca" (jedna nominacija), "Carstvo svjetlosti" (jedna nominacija) prikazuje se od 23. veljače, a očekuje se i povratak filma "Trokut tuge" (tri nominacije), u kojem glumi naš Osječanin Zlatko Burić.

Uz to, u kino stiže i film koji nije nominiran za Oscara, ali se o njemu mnogo govori i piše, a to je “Čovjek zvan Otto”. Priča je to o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom starcu čija je jedina radost kritiziranje susjeda, a kojemu će neočekivano prijateljstvo svijet okrenuti naglavačke. V. Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike