Osijek
UZ SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA

Hodanjem do zdravlja - pridružite se!
Objavljeno 3. veljače, 2023.
U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, Liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, zajedno s udrugama oboljelih i liječenih građana od raka, u subotu, 4. veljače, organiziraju akciju Hodanjem do zdravlja. Aktivnost će se odvijati kod pješačkog mosta u Osijeku s početkom u 10 sati, na otvorenom i u sigurnom okružju, pod vodstvom stručnjaka kineziologa Ivana Matančića, prof., i Nikole Kraljika, dr. med., spec. javnog zdravstva. Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane građane.

Aktivnost ovogodišnjeg obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka u Osijeku prijavljena je i objavljena na službenim stranicama Svjetskog dana borbe protiv raka 2023., te je dio od tristotinjak ovogodišnjih prijavljenih svjetskih aktivnosti.

”Podsjećam na činjenicu da se čak 50 posto karcinoma može spriječiti da nikada ne nastane, i to s malo truda: treba prekinuti konzumaciju duhanskih proizvoda, zdravo se hraniti, redovito se baviti tjelesnom aktivnosti, održavati normalnu tjelesnu težinu, ne pretjerivati u konzumaciji alkohola, zaštititi se od infekcija povezanih s nastankom raka i izbjegavati nekritičko sunčanje. Za rak dojke, rak pluća, rak vrata maternice i rak debelog crijeva postoje nacionalni programi prevencije koji daju svoje pozitivne rezultate Uključite se na bilo koji način u obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka jer zajedno možemo stvoriti promjene”, ističe dr. Kraljik.

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv raka “Uklanjanje jaza u skrbi” nastavak je započete kampanje usmjerene na postizanje još većeg napretka, što znači omogućiti većem broju ljudi da traže i dobiju skrb koju trebaju i zaslužuju. Pridružite se 4. veljače i pomozite zatvoriti jaz u skrbi za oboljele od raka, za svijet bez raka. Naše vrijeme za djelovanje je sada! - poručuju organizatori. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike