Sport
NAVIJAČI ŽNK OSIJEK IZABRALI

Barbara Živković postigla
najljepši jesenski pogodak
Objavljeno 2. veljače, 2023.

Usporedno s početkom priprema za nastavak sezone u SuperSport Prvoj ženskoj nogometnoj ligi, zaključivao se izbor za najljepši jesenski pogodak vodeće ekipe državnog prvenstva, Osijeka.



Štićenice trenera Gorana Ljubojevića u svih deset jesenskih prvenstvenih pobjeda postigle su čak 76 pogodaka, odnosno preciznije 75 budući da su si protivnice jednu loptu same ubacile u vlastitu mrežu. Već taj silni broj pogodaka kaže kako izbor nije lak, ali jedan se morao izabrati.

Navijači najtrofejnijeg kluba Hrvatske birali su između 16 ponuđenih, a ljudi su glasovanjem izabrali da je najljepši pogodak postigla mlada Barbara Živković još u prvom kolu protiv zagrebačkog Agrama koji je s igrališta Olimpije u Donjem gradu otišao s minus četiri, a da nije uspio zabiti Osječankama. One su u prvom poluvremenu imale minimalnu prednost koju su u prvoj minuti nastavka udvostručile, a Barbara je u 57. minuti zapečatila sudbinu “agramerki” postigavši doista prekrasan pogodak. S 40-ak metara posve zdesna ljevicom izvodeći slobodan udarac koji je završio u gostujućem suprotnom gornjem kutu, čime je ta standardna juniorska i novopečena A-reprezentativka Hrvatske najavila osječku lijepu i uspješnu jesen. To joj je bio prvi od ukupno tri postignuta pogotka u prvom dijelu sezone, koliko je dala i sada ozlijeđena Mateja Andrlić. Klupsku i ligašku listu strijelaca s 23 postignuta pogotka predvodi Lorena Balić, koja je tako na tragu i šesti put u nizu biti prva topnica lige, a s deset manje, odnosno 13, slijedi ju kapetanica Izabela Lojna. Treća na klupskoj listi strijelaca, pomalo iznenađujuće, nalazi se stoperka Kristina Nevrkla, koja je postigla devet pogodaka, a jedan manje (8) dala je bosanskohercegovačka reprezentativka Mejrema Medić. Po pet lopti u protivničke mreže ubacile su Anela Lubina i Mateja Bulut, četiri je puta poentirala Martina Šalek, a Maria Kunštek se u dva navrata upisala u strijelce. D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike