Regija
MINISTARSTVO FONDOVA EU-A PRIHVATILO

Za dva projekta Slatini će stići 228.628 eura
Objavljeno 2. veljače, 2023.
SLATINA - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prihvatilo je projektne prijedloge Grada Slatine "Centar za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina" i "Smart City Slatina", prijavljene na Poziv za dodjelu nepovratnih sredstava "Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije", u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Prema objavi Grada Slatine, Centar za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina okupljat će na jednom mjestu službe koje će biti usmjerene na mjere prilagodbe klimatskim promjenama te sprječavanje i upravljanje rizicima povezanim s klimom, kao što su požari, poplave, klizišta, oluje, suše…, te sprječavanje i upravljanje neklimatskim prirodnim rizicima (npr. potresima) i rizicima povezanim s ljudskim aktivnostima, uključujući podizanje svijesti sustava civilne zaštite i upravljanja katastrofama, infrastrukture i ekosustavne pristupe.

Cilj projekta digitalne transformacije Grada Slatine "Smart City Slatina" jest uspostaviti tehničko-tehnološku infrastrukturu i softvere radi unaprjeđenja procesa i usluga koje Grad pruža ciljanim skupinama kao korisnicima gradskih i ostalih usluga koje pružaju ustanove i tvrtke unutar odgovornosti Grada te tako unaprijediti kvalitetu življenja, kao i poduzetničku i turističku klimu u Slatini.

Ukupno odobrena sredstva za pripremu projektno-tehničke dokumentacije “Centar za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina” iznose 157.674,69 eura, a za projekt digitalne transformacije Grada Slatine 70.953,61 eura, pa Grad Slatina kreće u izradu projektno-tehničke dokumentacije za prihvaćene projekte. P.Ž.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike