Regija
OBJAVLJENE ERASMUS AKREDITACIJE

Akreditacije omogućavaju prekograničnu razmjenu i suradnju
Objavljeno 1. veljače, 2023.

SLATINA
Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović donijela je Odluku o dodjeli Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja, u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu, za koji je rok prijave bio 19. listopada 2022. godine.
Više od 80 organizacija iz područja odgoja i općeg obrazovanja dobilo je Erasmus akreditaciju koja će im omogućiti jednostavnije sudjelovanje u programu Erasmus+. Riječ je o Erasmus akreditacijama organizacijama u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, odgoja i općeg obrazovanja te obrazovanja odraslih, koje tim organizacijama omogućuju da se uključe u prekograničnu razmjenu i suradnju. Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je prijavitelj izradio plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti mobilnosti u okviru razvoja svoje organizacije. Taj plan ključni je dio prijave za Erasmus akreditaciju, a naziva se Erasmus plan. Organizacijama koje već imaju Erasmus akreditaciju može se dodijeliti oznaka izvrsnosti kao priznanje za dosadašnji rad i predanosti kvaliteti.
Iz Virovitičko-podravske županije Erasmus akreditacije dobile su Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Srednja škola Marka Marulića Slatina i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, a na području cijele Slavonije i Baranje akreditacije je dobilo još 13 odgojno-obrazovnih ustanova. 
Svi prijavitelji, što znači i oni kojima je akreditacija odobrena, i oni kojima je odbijena, bit će obaviješteni pojedinačno o rezultatima evaluacije prijava putem elektroničke pošte, najkasnije dva tjedna od objave Odluke na mrežnoj stranici www.ampeu.hr, odnosno do 6. veljače.
Osim navedenih škola u Virovitičko-podravskoj županiji, Erasmus akreditacije s područja Slavonije i Baranje dobili su još Srednja škola Donji Miholjac, Osnovna škola Višnjevac, OŠ Tordinci, Srednja medicinska škola Sl. Brod, Dječji vrtić Osijek, OŠ Jagode Truhelke Osijek, Ekonomska škola Požega, OŠ I.G.Kovačića Vinkovci, OŠ Vladimira Nazora Vinkovci, OŠ Hugo Badalić Sl. Brod, OŠ Tin Ujević Osijek, OŠ Vladimir Nazor Komletinci i OŠ „Đuro Pilar“ Sl. Brod.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike