Regija
GRAD VUKOVAR KAO RAZLOG KAŠNJENJA NAVEO DODATNE RADNJE OKO KONVERZIJE

Kasni dostava komunalnih uplatnica
Objavljeno 1. veljače, 2023.
VUKOVAR



S početkom godine Vukovarci su očekivali kako će na kućne adrese dobiti račune za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, no kako se to nije dogodilo, mnogi su se zapitali "gdje je zapelo" i hoće li, ako im ne budu dostavljeni u siječnju, morati u veljači platiti odjednom dva računa. Dakako, ne radi se o čistoj želji za plaćanjem računa, nego o svijesti da će oni, na vrijeme ili s kašnjenjem, doći na naplatu, a većini je ipak lakše podmirivati ih na mjesečnoj bazi umjesto dva odjednom. Budući da uplatnice za tu namjenu šalje Grad Vukovar, poslali smo mu upit što je razlog kašnjenju, kada će uplatnice građanima stići na kućne adrese i hoće li u slučaju većeg kašnjenja Vukovarci morati platiti više računa u istom mjesecu.

U odgovoru koji smo dobili stoji: "Uslijed konverzije stanje obveze građana u euro, programska kuća morala je izvršiti dodatne radnje. Uplatnice građanima za komunalnu naknadu te naknadu za uređenje voda upućene su prošli tjedan Hrvatskoj pošti te su počele stizati na adrese građana. Grad Vukovar do sada nije poduzimao mjere naplate za dugovanje staro mjesec dana, stoga to neće činiti ni ovoga puta."

I doista, provjerom na terenu, odnosno u razgovoru s građanima u različitim ulicama i četvrtima grada, dobili smo potvrdu kako su posljednjih dana neki od njih dobili uplatnice na svoju adresu. Nisu baš oduševljeni kašnjenjem, a vjerojatno neće biti potpuno zadovoljni ni objašnjenjem mjerodavnih s obzirom da se već mjesecima zna kako je iznose na računima od 1. siječnja nužno iskazati u eurima umjesto u kunama, pa se u pripremu toga posla moglo krenuti ranije. Pozitivno je, svakako, što Grad neće poduzimati mjere naplate za dugove do mjesec dana, što znači kako građani ipak ne moraju u nekoliko dana platiti račune za siječanj i veljaču. Možda će biti onih koji će reći kako nema potrebe za dizanjem prašine, jer se uglavnom ne radi o pretjerano velikim iznosima, međutim, o tome što je komu veći iznos, odlučuje svako kućanstvo za sebe. Ovakve bi situacije ubuduće trebalo izbjegavati i dati ljudima priliku da obveze podmiruju redovito, pogotovu ako su naviknuli tako plaćati račune. D. Korpoš
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike