Regija
RIBOLOVNA ŠPORTSKA UDRUGA “UDICA” ODLUČILA

Za neaktivne 20 eura “kazne”
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Oni koji se ne odazovu na radne akcije platit će ju pri kupnji ribičke dozvole
DONJI MIHOLJAC



Ribolovna športska udruga Udica Donji Miholjac održala je godišnju skupštinu, na kojoj su usvojena izvješća o radu u 2022. i donesen plan rada za ovu godinu.



U tekućoj godini planirane su uobičajene aktivnosti, od različitih natjecanja u ribolovu, poribljavanja ribolovnih voda do održavanja ribičkog doma i uređenja okoliša. Članovi Skupštine prihvatili su prijedlog Upravnog odbora da članovi koji se ne odazovu na radne akcije ubuduće moraju platiti 20 eura, i to pri kupnji dozvole za sljedeću godinu. Radnih akcija oslobođeni su invalidi, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi stariji od 65 godina.

Prema riječima predsjednika RŠU-a Udica, Miroslava Molnara, sve je veći problem smeće koje na izletištu Stara Drava ostavljaju neodgovorni pojedinci. Apelirao je na članove da se i u 2023. godini pridržavaju pravila ribolova na Staroj Dravi.

Donjomiholjačka Udica, s 250 članova, aktivna je cijele godine. Prošla godine, istaknuto je na skupštini, bila je uspješna. Jedna je od najvažnijih aktivnosti poribljavanje, koje je lani obavljeno sa 600 kilograma šarana i 100 kilograma amura.

- Uz dopuštenje Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac, Stara Drava je poribljena i štukom jer nje već niz godina nedostaje - rekao je predsjednik Molnar. Također, protekle godine zbog velikih vrućina i dugotrajne suše u Staru Dravu su ubačene dvije tone hidratnog vapna, tako da nije bilo zijeva ribe zbog niskog vodostaja i pomanjkanja kisika.

Udica se prošle godine javila na županijski Poziv za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene te s odobrenih 40.000 kuna uvela centralno grijanje u ribički dom. Postavljene su i limene ploče na krov, koji je bio prekriven dotrajalom šindrom.

- Ribolovna športska udruga Udica Donji Miholjac najbolji je sportski kolektiv u ribičkom sportu na području Osječko-baranjske županije, a, može se reći, i na razini države. Udica njeguje gotovo sve tehnike ribolovnog sporta, a posebna se pozornost posvećuje radu s mlađima kategorijama - istaknuo je predsjednik.

Osvrnuo se i na novu cijenu ribolovnih dozvola, koja je ove godine stotinu eura. Razlozi za novu cijenu su rast svih troškova koje Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac i pojedine udruge imaju i izrada nove gospodarske osnove, koja je potrebna za ishođenje nove koncesije.

Respektabilan rad Udice pohvalili su gradonačelnik Goran Aladić i predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović, potvrdivši dosadašnju kvalitetnu suradnju, ali i neupitnost buduće financijske potpore.

Tijekom skupštine predstavljena je i uvećana fotografija iz 1934. koja svjedoči o početcima sportskog ribolova u Donjem Miholjcu.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike