Novosti
ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE

Petrov: MOL presudom dobio samo dva posto traženog
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Bivši Mostov član Vlade Božo Petrov rekao je u utorak da je MOL arbitražnom presudom dobio samo dva posto troškova od onoga što je tražio od Hrvatske, navevši i da je Vlada podržala arbitražni postupak te presudu doživljava pozitivnom za Hrvatsku. Petrov je pred saborskim Antikorupcijskom vijećem vezano uz upravljanje Inom naveo i da su prekid arbitražnog postupka i nagodbu s MOL-om tražili pokojni Jozo Petrović, tadašnji službeni konzultant i lobist MOL-a, i "bivši udbaš, Tomislav Karamarko", čija je supruga imala poslovne odnose s Jozom Petrovićem, te saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. "Možda Hrvoje Zekanović i slični smatraju da je Hrvatska trebala jednostrano izići iz arbitraže, pa bi onda platila 1,2 milijarde eura", kazao je. Također, dodao je, možda Zekanović i slični smatraju da Ivo Sanader nije počinio kazneno djelo korupcije i da se s MOL-om trebalo dogovoriti da se odustane od progona Zsolta Hernádija te da im se nadoknadi šteta. Poručio je Zekanoviću kako bi se nagodbom oslobodilo Sanadera i Hernádija i platilo nekoliko puta skuplje nagodbu nego sadašnju presudu.

Petrov je kazao i da Zekanović i ostali "svojim ručicama" održavaju ovu vladu, koja je potpuno podržala arbitražni postupak, te presudu doživljava pozitivnom za Hrvatsku.

Bivši ministar Slaven Dobrović isticao je da gašenje rafinerije Sisak nikada nije bilo na stolu niti je razmatrano dok je bio na funkciji. Kazao je da je njegova tadašnja izjava o gašenju rafinerije bila krivo interpretirana i da je manipulacija da je najavio gašenje rafinerije. H
Možda ste propustili...

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu