Osijek
U ORGANIZACIJI UDRUGE COLONOS

Simpozij “Naša misija je remisija”
Objavljeno 1. veljače, 2023.
Peti Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem udruge ColonOs "Naša misija je remisija" za oboljele od upalnih bolesti crijeva, održat će se u Osijeku, u subotu (4. veljače), s početkom u 10 sati, u Dvorani Bells (Strossmayerova ulica 113).

"Cilj je simpozija kroz edukativna predavanja stručnjaka educirati oboljele o samoj bolesti, načinu prehrane, životnom stilu i lijekovima kako bi se lakše nosili s mogućim teškoćama i podignuli kvalitetu života. Mogućnost dobivanja ispravnih i točnih medicinskih informacija od najvećeg je značenja za svakog bolesnika, kao i mogućnost postavljanja raznih pitanja. Simpozij je zamišljen kao mjesto na kojemu možemo razmijeniti vlastita stajališta, učenja i iskustva, pridonijeti vlastitu učenju i širenju svjesnosti o upalnim bolestima crijeva. To su nam također glavni motivi u organiziranju ovakvog simpozija. Ciljana su publika oboljeli te njihove obitelji s područja Slavonije i Baranje, kao i oboljeli iz Srbije i BiH", kaže predsjednica organizacijskog tima i udruge ColonOs Ozana Vignjević prof.

Programom simpozija s međunarodnim sudjelovanjem "Naša misija je remisija" dolazak sudionika predviđen je između 9.15 i 10 sati, kada je otvaranje, nakon čega će Ozana Vignjević izlagati o temi Pet godina Simpozija "Naša misija je remisija". Od 10.20 do 10.40 sati o temi Upalna bolest crijeva iz dječje perspektive govorit će Vlatka Konjik, dr. med., pedijatar gastroenterolog, dok će od 10.40 do 11.20 prof. Dino Tarabar, dr. med., govoriti o temi Mikrobiom i ibd, koja je veza? O novitetima u liječenju i lijekovima izlagat će od 11.30 do 11.50 Vladimir Borzan, dr.med., dok će od 11.50 do 12.20 Zoran Milenković, dr. med., govoriti o temi Što oboljelima od upalnih bolesti crijeva znači sloboda? Od 12.20 do 13 sati na rasporedu su pitanja, planum i diskusija, kojim će moderirati Vlasta Oršić Frič, dr. med.

Udruga oboljelih od Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa ColonOs, nedobitna je, nestranačka i nevladina udruga u koju se oboljeli od upalnih bolesti crijeva udružuju radi očuvanja i unaprjeđivanja kvalitete života oboljelih od Crohnove bolesti i Ulceroznog kolitisa te drugih upalnih bolesti crijeva. I. Rab Guljaš

Ivana Rab Guljaš
Najčitanije iz rubrike