Sport
OSVRT NA 19. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Brodolom Hajduka u Puli,
Dinamo odmaknuo na +7
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Nakon prošlog, 18. kola SuperSport HNL-a, koje je bilo daleko najneefikasnije ove sezone, u 19. rundi strijelci su se ipak probudili iz zimskog sna. U svim susretima pao je bar jedan pogodak, a najdojmljiviju pobjedu zabilježila je Istra 1961, koja je na svom “Aldu Drosini” torpedirala Hajduk sa 3:0. Junak pobjede bio je nekadašnji Hajdukov napadač Ante Erceg, koji je bio dvostruki strijelac. Inače, bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je VAR imao pune ruke posla. Splićani će ga “mrziti” nakon tog susreta jer im dva pogotka nisu priznata zbog zaleđa nakon što se uključila tehnologija. No Hajduk je u Puli bio blijed i nije izgledao kao ozbiljan pretendent na naslov. To proklizavanje splitske momčadi iskoristio je Dinamo, koji se oporavio od neočekivanog remija u prošlom kolu protiv “fenjeraša” Gorice. “Modri” su na svom stadionu svladali Lokomotivu sa 2:1, ali ni to nije išlo baš glatko, jer je Dinamo u završnici ostao bez isključenog Mišića, pa su “lokosi” krenuli po izjednačenje, ali su propustili neke dobre prilike, te su na kraju bodovi ostali u Maksimiru. Dinamo je sad Hajduku odmaknuo za sedam bodova, s tim što ima i susret manje, a “lokosi” su doživjeli prvi poraz još od sredine listopada, kada su stradali na Rujevici. Na pobjedničku stazu vratio se Osijek, koji je u igri deklasirao posljednjeplasiranu Goricu. Gosti su se u Gradskom vrtu još dobro i proveli jer uz dva pogotka koja su primili bijelo-plavi su još dvaput tresli okvir njihovih vrata, a jednom su Velikogoričani izbili loptu ispred same linije svog gola. Osijek je bio dobar, čime se samo dokazalo kako brojni odlasci ove zime nisu ostavili velikog traga na kvaliteti igre. U derbiju sjevera Hrvatske Varaždin je u samom finišu susreta došao do pobjede nad Slaven Belupom. S ta tri boda Varaždinci su preskočili svoje susjede iz Koprivnice na tablici i sada su na četvrtoj poziciji. Svoj put prema sredini i gornjem dijelu tablice nastavila je Rijeka. Nakon što su uzeli bod u Osijeku u prošlom kolu, Riječani su se iz Šibenika vratili s punim plijenom. Na ruku im je išlo rano isključenje Josipa Kneževića, ali svjesno su morali teško raditi kako bi došli do sva tri boda na Šubićevcu. Čovjek odluke bio je Obregon, koji je pet minuta prije isteka 90. minute atrakitvno, petom, zabio za pobjedu (2:1). Rijeka je na taj način odmah na startu drugog dijela sezone potvrdila kako je duboka kriza koja ju je tresla jesenas stvar prošlosti. Novi trener Sergej Jakirović brzo je uspio složiti kockice, pa Riječani sad maštaju o lovu na četvrto mjesto, koje im je udaljeno dostižnih osam bodova.

U uvodu teksta već smo zaključili da su strijelci namjestili ciljnike. Postignuto je 12 pogodaka, ili 2,4 po susretu, što je već sasvim pristojan učinak. Što se gledatelja tiče, zimski uvjeti u kojima se igra još uvijek uzimaju danak u posjetu. Na pet hrvatskih stadiona skupilo se ukupno 11.510 gledatelja, ili prosječno 2302. Najgledniji bio je susret Istra 1961 - Hajduk, koji je s tribina pratilo 4785 gledatelja.

Dalibor Keler
 
Standings provided by Sofascore
REZULTATI 19. KOLA
Varaždin - Slaven Belupo 1:0, Šibenik - Rijeka 1:2, Dinamo - Lokomotiva 2:1, Osijek - Gorica 2:0, Istra 1961 - Hajduk 3:0

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike