Sport
DARĐANI U NOVOM PROLJETNOM RUHU

Preko Njemačke i Albanije u Dardu stigao - Brazilac
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Pokraj Đole dosta je prometno, a u klubu vjeruju u dobar nastavak prvenstva

Nakon desetak radnih dana u pripremama za proljetni dio slavonsko-baranjske trećeligaške sezone nogometaši Darde u subotu su imali prvi ovozimski javni test. Baranjci su gostovali u Osijeku gdje je domaćin bila Olimpija na umjetnom travnjaku stadiona Gradski vrt.



U toj noćnoj prijateljskoj utakmici pobjeda je pripala "olimpijašima" (1:0) i tako ih ohrabrila uoči nastavka borbi za bodove u Međužupanijskoj ligi "Osijek-Vinkovci", gdje će štićenici trenera Zdenka Sambola nastojati sačuvati ostanak u ligi. Isto kao Darđani u Trećoj NL "istok" u kojoj su nakon 15 jesenskih kola pri dnu redoslijeda. Da se pokraj Đole u prvom dijelu sezone lutalo, zorno svjedoči podatak da je u 15 utakmica seniorskom momčadi kormilarilo tri trenera, da bi posljednji privremeni Saša Kuburić tu misiju zaključio domaćim porazom (2:3) od Slavije, nakon kojeg su Darđani ostali na 14. mjestu, uz tri boda više od zadnjih Đakovčana. Kuburić te startni trener Goran Panić i potom povratnik na klupu Ivica Vučak priskrbili su skromnih 12 bodova, zbog čega će Darda imati stresno proljeće. Uoči kojeg je došlo i do smjene Uprave na čijem će čelu poslije prosinačke izvanredne izborne sjednice Skupštine biti Dražen Grgić, a najbliži će mu suradnik biti dopredsjednik Goran Panić. Funkciju tajnika i nadalje će obnašati Boris Novak, a za članove IO izabrani su: Zoran Pranjić, Lajoš Oberlender, Goran Kečkeš, Danijel Šekutor, Mirko Cvetko, Josip Sambolec, Dario Čolić, Valentin Tomšić i Šandor Burger. Oni su imali temeljnu zadaću pronaći odgovarajuće trenersko rješenje i našli su u u provjerenom Aleksandru Stojkoviću. Trener je odmah prionio na rad, a u nastavku sezone neće moći računati na Mateja Grafinu koji je otišao u HNK Mitnica, Davida Oršoša s novom adresom u Jagodnjaku te Domagoja Eršetića i Gorana Barea. Novi su Darđani istodobno postali Marko Oroz, koji je došao iz susjednih Meca i dosadašnji Čepinčanin Luka Žeravica te Tino Stojković, koji je jesenas branio crvene boje Belišća, a sada je povratnik u Dardu. Zato je to baranjsko mjesto prilična nepoznanica za Brazilca Nilda da Silvu koji je došao preko Njemačke i Albanije, u potonjoj državi igrajući za prvoligaše i drugoligaše. Izvjesno intrigantno pojačanje, čime nije zaključena lista ovozimskih dolazaka, budući da su u tijeku pregovori s još nekolicinom koji bi uz postojeći igrački kadar i Stojkovićev rad trebali biti jamac da će se i sljedeće sezone pokraj Đole gledati ponajbolji regionalni amateri.

Dražen Lekšan
Otišao Goran Bare, došao Da Silva
Ove je zime bilo prometno pokraj Đole, iz kluba su otišli Matej Grafina, David Oršoš, Domagoj Eršetić i Goran Bare. Uprava i trener zaželjeli su im mnogo sreće u novim sredinama i okrenuli se postojećem kadru u koji su pristigli Marko Oroz, Tino Stojković, Luka Žeravica te Brazilac Nildo Da Silva. Upravo je dolazak Brazilca nekako najzanimljivija priča, igrao je u njemačkim klubovima SG Hundsangen i Hertha BSC III te u Albanskoj prvoj i drugoj ligi, u redovima KS-a Gramozija i KF-a Elabasanija.

Najčitanije iz rubrike