Regija
ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE

Vatrogasci: još 15 dočasnika i šest dočasnika I. klase
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
ZDENCI - U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i uz domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zdenci održano je završno polaganje ispita za vatrogasne dočasnike i dočasnike I. klase za kandidate iz istočnog dijela županije. Ispitima je pristupio 21 kandidat, i to 15 za dočasnika i 6 za dočasnika I. klase. Dočasnici su imali usmeni i pismeni ispit, I. klasa samo pismeni, a obje kategorije morale su odraditi i vatrogasnu vježbu. Svi su kandidati bili uspješni i dobili željene činove, a ukupno najbolji rezultat ostvarila je Suzana Grgurić iz DVD-a Orahovica, koja je na ispitu za vatrogasnog dočasnika I. klase dobila 14,5 bodova od mogućih 15:

- Čestitam svim kandidatima na položenim ispitima i drago mi je da mi kao Vatrogasna zajednica Županije imamo nove osposobljene vatrogasce, a također se nadam da će ovi kandidati za dvije godine ići dalje, polagati za čin više. Posebno su ova osposobljavanja važna za društva, koja tako dobivaju stručne ljude za nekoliko uloga. Uz intervencije, oni mogu obučavati djecu i mlade, što je iznimno važno za razvoj svakog društva. Hvala DVD-u Zdenci na lijepom domaćinstvu i mogu najaviti da uskoro kreću i nova osposobljavanja – rekao je tajnik VZ VPŽ-a David Tržić, koji je uz Antoniju Medved iz JVP-a Slatina i Sinišu Ileša iz DVD-a Čačinci bio predavač te u ispitnom povjerenstvu. Predavači su još bili Robert Teskera i Hrvoje Živković, a dio predavanja odradio je i danas, nažalost, preminuli zapovjednik JVP-a Slatina Stjepan Venus.

- Što se tiče usmenog dijela ispita za vatrogasne dočasnika, moram ih pohvaliti na dobrom znanju i snalaženju u pitanjima i lijepo je znati da svi mi dobivamo dobre, kvalitetne i osposobljene vatrogasce za sve vrste intervencija – rekao je predavač i član ispitnog povjerenstva Siniša Ileš.

Zaključnu ocjenu kompletnog učinka kandidata dala je Antonia Medved:

- Gledajući rezultate riješenih ispita, mogu reći da sam zadovoljna viđenim i odrađenim od kandidata, a nakon ispita i čitanja rezultata još smo malo prokomentirali sve što su pisali, pa im je i taj dio dao nova saznanja. Kandidati, odnosno sada dočasnici i dočasnici I. klase, pokazali su da se na njih itekako može ozbiljno računati u svim budućim intervencijama na njihovim područjima. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike