Regija
UDRUGA “DRUŽENJA U ŠARENGRADU” PRIPREMA TEMATSKE MAŠKARE

U malom će selu pripremati programe kako bi širili dobre vibracije, zabavili se i družili
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
ŠARENGRAD - U Šarengradu je nedavno osnovana udruga građana pod nazivom "Druženja u Šarengradu", čija je predsjednica ujedno i idejna začetnica njezina osnivanja Dinka Juričić.

Ova je vedra i energična žena poznata sumještanima upravo po volji i želji za iniciranjem različitih druženja i promoviranju Šarengrada kao malog mjesta na istoku Hrvatske koje ima što pokazati putnicima namjernicima, ali i onima koji ciljano, turistički, dolaze u taj kraj kako bi upoznali njegove ljepote. U razgovoru za Glas Slavonije rekla je kako je osnovni cilj osnivanja udruge upravo želja da različitim aktivnostima privuku ljude da dođu u Šarengrad.

- Nas je u selu malo, ovdje ne živi ni 300 ljudi, no druželjubivi smo, volimo se sastajati i na kvalitetan način provoditi vrijeme u zajedništvu, a ne zatvoreni svatko u svoju kuću. Smatrala sam kako su upravo nadolazeće maškare odlična prilika za dobru zabavu i okupljanje ne samo nas koji ovdje živimo već i ljudi iz okolnih mjesta i gradova - navela je, dodajući kako je u tijeku izrada kostima za maškare čije ogledne primjerke zainteresirani mogu vidjeti i na njezinu Facebook profilu.


Naglasila je kako se u organiziranju maškara i sudjelovanju u programu okupilo dosta ljudi, dok ih se samoj udruzi u kratko vrijeme priključilo 40-ak. Ideja o osnivanju udruge rodila se na Božić te je brzo odrađeno sve što je potrebno kako bi i zaživjela.

- U manje od mjesec dana okončane su sve formalnosti, od upisa u registar udruga do otvaranja bankovnog računa. Držim da smo privukli objektivan broj onih koji su u Šarengradu spremni aktivno se uključiti u rad udruge i programe koji će uslijediti. Nakon maškara svakako će ih biti više kada pridodamo i one iz drugih mjesta koji su nas podržali i već su sada aktivni na izradi kostima. Ovo je tek početak i iznimno sam zadovoljna što smo u samo nekoliko tjedana uspjeli dosta toga učiniti - istaknula je Juričić.

Prema njezinim riječima, unatoč određenim političkim podjelama koje postoje, udruga će okupljati ljude oko vrijednosti koje ih povezuju - nematerijalnih, kulturoloških i duhovnih, gdje politički predznak nije važan. Navela je kako namjeravaju organizirati programe koji šire pozitivu i dobro raspoloženje, jer je to ono što mnogima nedostaje u prilikama u kojima živimo. Stoga maškare jesu idealan primjer veselog programa - planiraju imati animatore, komične skečeve te puno glazbe i plesa, ali i gastronomsku ponudu.

- Ljudima nedostaje događaja na kojima će bar nakratko zaboraviti na probleme i ono što nam svakodnevica nosi. Želimo im dati priliku da se i u zimskim danima opuste, zabave i nasmiju, razgovaraju sa sumještanima i svima koji će nam se priključiti i vjerujem da ćemo taj cilj i ostvariti - poručila je.

Maškare će u Šarengradu biti 18. veljače, a u tijeku su pripreme, posebno kada je riječ o izradi kostima za tematski dio maškara koji se odnosi na srednji vijek na tom području - vitezove križare, banove, dvorjane, pučane, trgovce...

U ožujku će uslijediti Josipovski sajam - zajednička proslava imendana.

Dragana Korpoš
Za mjesec dana udruga je okupila 40-ak ljudi, u tijeku je izrada kreativnih kostima za maškare u veljači

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike