Osijek
POZIV ZAKLADE SLAGALICA

Prijavite se za program Aktivni u zajednici
Objavljeno 30. siječnja, 2023.

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva provodi program Aktivni u zajednici na području pet slavonskih županija (Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko- posavskoj, Vukovarsko- srijemskoj i Osječko-baranjskoj).Program ima za cilj razvoj društvenog kapitala u ruralnim zajednicama, tj. razvoj kulture davanja te provedbu društvenih programa u zajednicama. Zaklada će u suradnji s prijavljenim sudionicima raditi na analizi potreba u zajednici te na razvoju programa, aktivnosti i kampanja koje imaju za cilj rješavanje navedenih potreba iz analiza (npr. razvoj i provedba društvenih programa kao što su manifestacije, sajmovi, radionice, javni događaji te provedba i mentoriranje kampanja za prikupljanje sredstava u zajednici).



 

"Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje dobit ćete priliku na drukčiji način analizirati svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica. Nudimo novu dimenziju rada u zajednici koja će vam pomoći u rješavanju ciljanih problema. Aktivni u zajednici nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata ili programa, već program jačanja kapaciteta lokalnih zajednica na području Slavonije i Baranje za povezivanje, suradnju i aktivno uključivanje građana u razvoj zajednice", poručuju iz Slagalice.



Program je namijenjen udrugama, ustanovama (škole, knjižnice, ustanove u kulturi i sl.) te jedinicama lokalne samouprave. Zainteresirani se trebaju prijaviti ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi na mrežnim stranicama Slagalice najkasnije do 20. veljače. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na 031/213-255 ili na info@zaklada-slagalica.hr (kontakt-osoba Dijana Živaković). I.R.G.

Možda ste propustili...

“LAŽI O SRPSKOM ANTIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU”

O knjizi Mihovila Biočića u Osijeku

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije