Osijek
PROMJENA ADRESE

Radi građevinske dozvole opet u Krežminu
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Izvijestili smo kako Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Osijeka od prošlog tjedna ima novu pročelnicu - Natašu Bošnjak.

No to nije jedina nova vijest vezano uz taj upravni odjel. Naime, jedna od njegovih važnijih sastavnica - Odsjek za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, u kojemu se obavljaju poslovi izdavanja građevinskih dozvola i drugih akata kojima se odobrava gradnja, ponovno je promijenila svoju adresu. Ured im više nije na Korzu, u Kapucinskoj ulici 26, gdje su bili posljednje dvije godine, odnedavna su se ponovno vratili na adresu s koje su se svojedobno iselili, u Ulici Franje Krežme 18. Radi lakše orijentacije, zgrada je to u kojoj je smješten Zavod za stanovanje.

Ondje je i Odsjek za prostorno uređenje i zaštitu okoliša istog UO-a, a na toj je adresi i pisarnica za ta dva odsjeka. Rad sa strankama obavlja se uz najavu ponedjeljkom i srijedom od 8 do 10 sati, uz naglasak da stranke mogu doći i u drugim terminima prema dogovoru sa službenicima Upravnog odjela. Radno vrijeme pisarnice je svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Inače, novi objedinjeni Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, poslove iz svog područja djelovanja obavlja na dvije lokacije. Pročelnica Bošnjak i Odsjek za graditeljstvo nalaze se u Franje Kuhača 9, dakle u sjedištu gradske uprave.

Navedeni je upravni odjel upravo objavio i javni natječaj za prijam u službu šest vježbenika (na određeno) radi osposobljavanja za poslove višeg stručnog suradnika upravo u Odsjeku za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Četiri vježbenika idu u pododsjek za gradnju, a dva u pododsjek za ozakonjenje - odnosno legalizaciju.

Već smo izvještavali kako u tom odsjeku (a to datira još iz mandata Radićeva prethodnika) imaju znatniji nedostatak djelatnika, posebice onih za proces legalizacije. Bilo je to neobično, kada se zna kako je u pitanju izdavanje građevinskih dozvola i ozakonjenje bespravno izgrađenih objekata, dakle riječ je o procesima iz kojih se izravno puni gradski proračun. I to u milijunskim iznosima na godišnjoj razini. D. Kuštro
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana