Crna kronika
KAZNENO PRIJAVLJEN 18-GODIŠNJAK U SL.BRODU

Bježao policiji, a u džepu staklenka puna marihuane
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Kratki sprint mladiću nije bio učinkovit, jer su ga policajci brzo sustigli i uhitili

U Naselju Slavonija, u Slavonskom Brodu, pri kontroli u sklopu suzbijanja zlouporabe droga policajci su u subotu, oko 3 sata, uočili 18-godišnjaka koji se, ugledavši policajce, dao u bijeg. Međutim, policajci nisu odustali, pa su ga ubrzo sustigli i uhvatili u obližnjoj Svačićevoj ulici.



- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga, policijski službenici istoga su pregledali te pronašli i oduzeli staklenku u kojoj se nalazilo 25 paketića s marihuanom, ukupne težine 38,18 grama. Policajci protiv 18-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - doznajemo od Kate Nujić, glanogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. Istoga dana novogradiški su policajci u 14.55 sati, u Ulici kralja Petra Svačića, legitimirali 26-godišnjaka kod kojega su pronašli 11,7 grama marihuane. Protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Samo dan ranije, brodski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga. Dvojac je osumnjičen da su 1. siječnja, prilikom proslave Nove godine, na području Općine Vrpolje, 36-godišnjakinji dali na trošenje drogu MDMA i ecstasy. Pritom je 36-godišnjakinja razbila staklo na ormaru i prozoru obiteljske kuće u vlasništvu 30-godišnjaka, a policacjci su istoga dana na ulici od iste oduzeli jednu tabletu ecstasyja te su protiv nje podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također su joj izdali upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a u vezi s kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari, upoznali vlasnika kuće s pravom podnošenja privatne tužbe. Protiv 30-godišnjaka i 27-godišnjakinje slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga.

Na graničnom prijelazu Svilaj, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u subotu, u 20.10 sati, kontroliran je automobil njemačkih registracija, vozač, putnici i prtljaga. U zajedničkoj suradnji policije i carine, prilikom pregleda 40-godišnjeg putnika pronađena su dva plastična paketića u kojima se nalazilo 0,56 grama kokaina i 1,11 grama marihuane. I protiv 40-godišnjaka slijedi odgovarajući optužni prijedlog.

Droga će se, kao dokazni materijal, određeno vrijeme držati u policijskim prostorijama. Po isteku tog vremena, sva zaplijenjena droga na području cijele Hrvatske (težine nekoliko tona), od marihuane, ecstasyja, pa do jačih droga, poput kokaina i heroina, uništit će se spaljivanjem u visokoj peći cementare NEXE grupe u Zoljanu, kod Našica.

Sandra Lacić
PIJANA TUČNJAVA
Droga je pronađena i nakon narušavanja javnog reda i mira. U ponedjeljak, oko 1.30 sati, u kafiću u Relkovićevoj ulici, u Novoj Gradiški, javni red i mir narušavale su tri alkoholizirane osobe, i to 26-godišnjak s 1,79 promila i 36-godišnjak s 1,92 promila na jednoj strani te 48-godišnjak s 2,43 promila na drugoj strani. Oni su se bez posebnog razloga posvađali i naguravali, a nakon upozorenja od strane djelatnice izišli su iz kafića gdje su nastavili sa naguravanjem, pri čemu je 36-godišnjak udario 48-godišnjaka. Kada su stigli policajci, 26-godišnjak ih je psovao. Također je od njega oduzeto 2,7 grama marihuane te je utvrđeno da se koristi oštećenom osobnom iskaznicom. Protiv sve trojice policajci podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike