Crna kronika
NAKON KRVAVOG NAPADA U VIROVITIČKOJ ORDINACIJI

Pritvor napadačici na psihijatricu
Objavljeno 31. siječnja, 2023.
Nakon što je ispitana 36-godišnjakinja koja je nožem izbola virovitički psihijatricu Elviru Koić, određen joj je jednomjesečni pritvor. Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru je u subotu, zajedno s djelatnicima Policijske postaje Virovitica, provela očevid na mjestu događaja te je ispitala osumnjičenu 36-godišnju hrvatsku državljanku. Potom je u nedjelju zamjenica donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pokušaj teškog ubojstva.

Državno odvjetništvo je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljene 36-godišnjakinje zbog postojanja opasnosti od dovršenja pokušanog kaznenog djela i počinjenja težeg kaznenog djela koji je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenice odredio istražni zatvor u jednomjesečnom trajanju.

Podsjetimo, psihijatricu Elviru Koić 36-godišnjakinja je izbola nožem u subotu oko 17.15 u njezinoj privatnoj ordinaciji u Virovitici. Prema dostupnim informacijama, napad je trajao oko pola sata, a policiju su pozvali susjedi koji su čuli da se nešto događa u ordinaciji. Nakon što je liječnica prevezena u virovitičku bolnicu, ozljede su joj sanirane, nakon čega je završila na operaciji. Napadačica joj je zadala brojne ubodne rane i porezotine, uglavnom po gornjem dijelu tijela. Srećom, teško ozlijeđena liječnica nakon operacije bila je stabilno. Još uvijek nije poznat motiv ovog okrutnog napada koji je osudila i Hrvatska liječnička komora.

O slučaju se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je naveo kako su hrvatski liječnici kontinuirano izloženi nasilju. “Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja”, napisao je ministar zdravstva na Twiteru. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike