Sport
MLADI IGRAČ BIJELO-PLAVIH U RIMU ČEKA POTPIS UGOVORA S ROMOM

Potpis danas ili sutra. Sergej Levak čeka “blagoslov” Talijanskog nogometnog saveza
Objavljeno 30. siječnja, 2023.

Svi putevi vode u Rim. Tako su iz Slavonije odveli i nadarenog16-godišnjeg kadeta NK Osijek Sergeja Levaka koji s obitelji u Vječnom gradu čeka potpis ugovora s Romom. On se trebao dogoditi u nedjeljnim satima, ali je prolongiran za ponedjeljak ili utorak. Talijanski nogometni savez je zbog malverzacija i zaobilaženja pravila svojih klubova kroz godine postao vrlo strog, rigorozan do krajnjih granica, pa ljudi iz Saveza svaki ugovor dobro pogledaju, tako moraju i Levakov.



Obitelj Levak posljednjih dana kao da živi u nekom filmu. U petak prijepodne imali su običan dan, otac i majka na poslu, Sergej i brat u školi, a onda se sve okrenulo naglavačke. Dobili su poziv da dođu u Gradski vrt, tamo im je predočen interes talijanskog velikana i Levakovi su u noći s petka na subotu već bili na putu u Rim. Subotu i nedjelju proveli su na kultnom Olimpicu, prvi dan su se upoznali s direktorom kluba, osjetili unutrašnjost stadiona, vidjeli Josea Mourinha i njegovu momčad koja se pripremala za veliki derbi s Napolijem, a u nedjelju su slijedili razgovori. Sergeju i njegovoj obitelji sviđa se ono što im je prezentiranala Roma, iako, razgovora oko ugovora će biti još jer u nedjelju su u klubu svi bili fokusirani na večernji derbi u Napulju, pa su u talijanskom, opuštenom stilu, dio pregovora ostavili za danas. Kako sada stvari stoje, ono što mladog nogometaša dijeli od potpisa s velikanom iz Rima je samo "blagoslov" Talijanskog nogometnog saveza. Ako Savez kaže "u redu", a nema razloga da bude drukčije, nadareni igrač NK Osijek bi tijekom ponedjeljka ili utorka trebao potpisati ugovor s Romom i ostati u Rimu. Roma i Osijek postigli su dogovor prema kojem bi Sergej do ljeta bio na posudbi, a onda bi se nakon toga, ako obje strane budu zadovoljne, transfer i trajno realizirao.

Levakovi su još malo u čudu, posljednja tri dana kao da žive u nekom snu. Petak prijepodne normala, a onda "ludnica", Roma je za obitelj poslala avionske karte na prvom letu Budimpešta - Rim. Spakirali su se u pet minuta, Segejev stric Tomislav ih je odvezao u Mađarsku i Levakovi su noćnim letom stigli do vječnog grada. I nadaju se da će Sergej ostati u njemu, jer prvi dojmovi o Romu su im fascinantni.

Sergej Levak kao jedan od najvećih talenata nogometne škole iz Gradskog vrta i reprezentativac Hrvatske u svom uzrastu, već neko vrijeme je na radaru Talijana, skauti tog kluba su nedavno boravili u Slavoniji i čini se da im se tijekom tog boravka samo još pojačala želja da mladog igrača NK Osijek dovedu u svoje redove. Neslužbeno, u Gradskom vrtu nisu baš zadovoljni što im je nadareni igrač na pragu prelaska u talijanski klub, ali izašli su u susret obitelji Levak da se mladi nogometaš oproba u Romi te su pristali na posudbu. Roma bi navodno za Levaka mogla platiti Osijeku 600 - 700 tisuća, uz određene bonuse, pa bi transfer na kraju mogao iznositi milijun i pol eura. Naravno, ako status posudba postane pravi transfer.

Život piše čudne priče, 16-godišnjem Sergeju do jučer je život u Gradskom vrtu bio sve, a onda je preko noći osvanuo na Olimpicu, gdje čeka potpis ugovora s klubom koji nema samo težinu i ugled u Italiji, nego i cijeloj nogometnoj Europi. I. Liović
Poziv koji se nije mogao odbiti
Obitelj je svjesna rizika u koji se upušta i zna mnoge slučajeve gdje su iznimno talentirani tinejdžeri iz Hrvatske otišli u europske nogometne velikane i nisu se najbolje snašli, ali Roma je Roma i kad ti ona ponudi šansu, treba je iskoristiti. Sergej Levak u svibnju će napuniti 17 godina, prvi klub u kojem je počeo igrati bila je osječka Elektra, iz koje je otišao u Akademiju Krpan&Babić, a 2019. godine preselio se u Gradski vrt. Jedan je od najtalentiranijih igrača svoje generacije, a dobre igre u bijelo-plavom dresu otvorile su mu vrata hrvatske reprezentacije te je igrao za uzraste U-15, U-16 i U-17. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ove sezone je za kadetsku momčad bijelo-plavih u prvenstvu zabio pet pogodaka.

Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku