Sport
ODBOJKAŠICE S DRAVE OSTALE BEZ DOMAĆIH BODOVA

Kaštelanke prelako odnijele puni plijen iz Gradskog vrta
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Nije dobro završila prva domaća utakmica za odbojkašice s Drave u 2023. godini. U sklopu 13. kola Superlige, u Malu dvoranu Gradski vrt stigla je Marina Kaštela, sastav iz gornjeg dijela poretka, koja je stoga u ovom ogledu imala i status favorita.

Osječanke su nastupile u novoj garnituri dresova, ali nažalost nije bilo previše novina, onih dobrih, na parketu, posebno u prvom setu. Prije tjedan dana, igračice Tome Pauna slavile su na gostovanju kod splitskih Brda, gdje su pokazale i dobru igru, stoga se ona očekivala i protiv jačeg protivnika. No već je prvi set pokazao da će pobjeda i bodovi brzo otići na jug Lijepe Naše. Utakmica se pravo nije ni zahuktala, a semafor je pokazivao 3:16. Pokušao je Paun izmjenama promijeniti dinamiku svog sastava, ali uvodni set nije se mogao spasiti. Istina, dogodilo se blago poboljšanje u prezentaciji domaćeg sastava, ali za kvalitetno pariranje trebalo je ipak pokazati više. Odigrale su drugi set Osječanke bolje, egal su držale sve do devetog poena, a onda su dopustile suparnicama da na brzinu osvoje pet poena, nakon čega je bilo jasno da će Marina Kaštela povećati svoje vodstvo. Ništa se nije promijenilo ni u trećem setu, kvaliteta je ipak došla do izražaja, prvu domaću pobjedu Osijek će morati potražiti protiv nekog drugog suparnika.

Poraz, ali gostujući u ovom kolu je doživjela i Enna Vukovar kod Dinama, koji je slavio 3:0 (14,20,26), a još su igrali: Mladost – Nebo 3:1, Ribola Kaštela – Veli Vrh 3:1, Rijeka CO – Brda 3:1 i Split – Kelteks 2:3. U vodstvu je Mladost (13 pobjeda, 39 bodova), ispred Kelteksa (10,30) i Marina Kaštela (10,26). Vukovarke su 6. (7,20), a Osječanke na devetom mjestu (4,14). N. Benčina
OSIJEK       0

MARINA KAŠTELA       3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Ramić i Jurković.

OSIJEK: Kainz (L), Sulić, Rajndl, Dragović, Štebih, Stojković, Rukovanjski, Lizatović, Karatović, Lovrić, Jazvić, Weinand, Jurić, Šimunec.

MARINA KAŠTELA: Botić (L), Dežulović, Klarić (L), Vukasović, Zdilar, Roso, Vukić, Giljušić, Zdilar, Matijašević, Aubry, Petrović.

REZULTAT PO SETOVIMA: 13:25, 21:25, 19:25

Najčitanije iz rubrike