Crna kronika
RANO JE POČEO

Pijan se biciklom zabio u auto, tek mu je 14 godina
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Pijani dječak u sudaru je lakše ozlijeđen, a o svemu je obaviješten centar za socijalni rad

S dječakom koji je lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se zbila u mjestu Drnje kod Koprivnice morat će se pozabaviti i djelatnici lokalnog centra za socijalni rad. Iako je tek napunio 14 godina, dječak je u pijanom stanju (!?) skrivio prometnu nesreću zbog koje je završio u bolnici.



Kako stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko-križevačke, 14-godišnjak je u večernjim satima vozio neosvijetljen bicikl Kolodvorskom ulicom u Drnju. Na sebi nije imao reflektirajući prsluk ni reflektirajuću odjeću, a na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. U jednom trenutku biciklom je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u automobil koprivničkih registracijskih oznaka koji je iz suprotnog smjera vozio 18-godišnjak. Nesreća se zbila u subotu oko 21.30 sati. Nakon naleta bicikla na automobil dječak je pao na tlo i ozlijedio se, zbog čega je pozvana hitna pomoć i policija. Nakon što je liječnička pomoć pružena dječaku, a prije prevoženja u koprivničku bolnicu, dječak je alkotestiran. Pokazalo se kako u krvi ima 1,15 promila alkohola. Policija je kasnije dobila informaciju da je dječak, srećom, lakše ozlijeđen. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda te obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad, dok je vozač auta prošao bez prijave. O svemu su obaviješteni i "presretni" dječakovi roditelji.

Koprivnički policajci imali su proteklih mjeseci nekoliko intervencija zbog pijanih maloljetnika koje su zatjecali i za upravljačima motornih vozila. Tako je u svibnju prošle godine 16-godišnjak u Koprivnici vozio Golf pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, pa je vozilom nakon gubitka kontrole nad upravljačem sletio u kanal te udario u betonski šaht, a potom i drvenu banderu. Sreća u nesreći bila da maloljetnik prilikom slijetanja nije ozlijeđen. Vozilo mu je privremeno bilo oduzeto, a štetu koju je napravio snosili su njegovi roditelji. Mladić si je zbog prouzročene nesreće priskrbio negativne bodove koji će mu se aktivirati tek kada jednoga dana bude položio vozački ispit.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura