Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Osječani su opet u gostima ostali za korak prekratki
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Osječkoj momčadi za izbjegavanje poraza nije mogao pomoći ni dvostruki strijelac Pandurević

Osječki malonogometaši opet su bili prokleto blizu osvajanja prvog plijena na gostovanjima, ali su još jednom ostali praznih šaka.



U vrgoračkom Domu sportova sve je mirisalo na remi, ali su domaćini u završnici susreta pogotkom iskusnog Duška Martinca došli do vrijedna tri boda, koja su ih pozicionirala na peto mjesto prvenstvene tablice SuperSport Prve HMNL. Osijek je u Vrgorac opet otišao opterećen kratkom klupom, što je na kraju možda i bio glavni razlog zbog kojeg se s još jednog gostovanja vratio bez učinka.

- Izgubili smo opet prema istom scenariju. Utakmica je, po meni, bila ravnopravna. U prvom poluvremenu je Vrgorac bio malo bolji od nas, ali smo zahvaljujući pogotku Pandurevića na odmor otišli s neriješenim rezultatom. U nastavku susreta ništa se posebno nije događalo dok im nismo poklonili novo vodstvo, koje smo opet preko Pandurevića, koji je postigao vrlo lijep pogodak, brzo izjednačili. U drugom poluvremenu počeli smo vidljivo padati sa snagom jer smo imali kratku rotaciju. Zato sam se odlučio na igru s "letećim vratarom", kako bismo bar malo predahnuli, ali smo opet domaćinu dopustili da dođe u vodstvo, pa više nismo imali vremena za izjednačenje. Opet smo pokušali s "letećim vratarom", imali smo i neke prijetnje, ali na tome je ostalo. Na kraju, kad sve zbrojim, Vrgorac je bio bolji za taj jedan pogodak, a nama ostaje tražiti bodove u susretima koji dolaze - rekao je Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Osječani su sad u poziciji u kojoj će im svaka sljedeća utakmica biti jako važna jer su od devetog mjesta, koje vodi u kvalifikacije za očuvanje prvoligaškog statusa, na samo jedan bod. U tome je dobra vijest što će Torcida, koja je trenutačno deveta, doći u Zrinjevac, ali ne treba zaboraviti kako su Splićani baš u osječkoj dvorani jesenas slavili u susretu osmine finala Kupa. Uglavnom, Osijek će vrlo vjerojatno izbjeći izravno ispadanje, ali će bitka za bijeg od devetog mjesta biti iznimno neizvjesna i trajat će, lako moguće, do posljednjeg kola. Osijek je svojim igrama pokazao da pripada u elitno društvo hrvatskog futsala, ali za nešto ugodniji život nedostaje mu šira rotacija, posebno kada ide na gostovanja. Da je Voldin imao bolji izbor igrača u susretima koji se igraju izvan Zrinjevca, možda bismo danas pričali o plasmanu u doigravanje, a ne o borbi za izbjegavanje kvalifikacija za opstanak u prvoligaškom društvu.

Inače, sljedeći gost Zrinjevca bit će drugoplasirani Olmissum, što će biti novi veliki izazov osječkoj momčadi.

Dalibor Keler
VRGORAC       3 (1)

OSIJEK       2 (1)

VRGORAC - Dom sportova. Gledatelja: 400. Suci: Edo Vulić (Split) i Marijan Šimatović (Gospić). Strijelci: 1:0 Bošković (16), 1:1 Pandurević (19), 2:1 Bošković (26), 2:2 Pandurević (27), 3:2 Martinac (37). Žuti karton: Šalaj (Osijek)

VRGORAC: Poračanin, Kozarić, Gašpar, Bošković, Martinac, Vukosav, Stanković, Jukić, Govorko, Raos, Jelavić, Turić, Kirevski, Grbavac

OSIJEK: Jamičić, Pandurević, Gelo, Lima, Damjanović, B. Amidžić, Šalaj, L.Amidžić, Kotris, Sinicin

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike