Osijek
VELIKA POMOĆ VLADISLAVAČKIM RODITELJIMA

Besplatan vrtić, jaslice i dadilje
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
Općina Vladislavci ponudila je roditeljima da im financira smještaj djece u jaslicama, vrtićima ili kod dadilja. Pravo na financiranje troškova odnosi se i na boravak izvan područja općine Vladislavci. To je jedan od načina na koji se u toj općini nose s demografskim izazovima olakšavajući roditeljima materijalne troškove i omogućavajući im bezbrižan odlazak na posao dok su njihova djeca zbrinuta.

- Visinu potpore utvrdili smo tako da se u dječjem vrtiću u Vladislavcima, u kojem se provodi program obvezne predškole, financira 100 posto od ukupnog mjesečnog troška, kao i program predškolskog odgoja u dječjim vrtićima i jaslicama izvan područja naše općine. Istim iznosom financiramo troškove čuvanja, brige i skrbi o djeci preko djelatnosti dadilje, a Općina Vladislavci financira 100 posto troška provođenja programa Centra za autizam, troškove za didaktička sredstva, nastavna pomagala te sredstva za higijenu potrebna za rad s djecom s područja općine Vladislavci - ističe općinski načelnik Marjan Tomas.

Za ostvarivanje prava na ovakve pogodnosti za mještane s malom djecom potrebno je da roditelji nemaju dugovanja prema Općini, trebaju dostaviti preslik osobne iskaznice jednog roditelja ili skrbnika, potvrdu ili ugovor o upisu djeteta u jaslice, dječji vrtić ili ugovor s fizičkom osobom - obrtom koji obavlja djelatnosti čuvanja, brige i skrbi za djecu, izvadak iz matične knjige rođenih za djecu, uvjerenje o prebivalištu jednog roditelja, odnosno skrbnika djeteta koje se upisuje u jaslice, dječji vrtić ili se daje na čuvanje, njegu i skrb dadilji. Sve to treba dostaviti u Općinu, K. Tomislava 141, Vladislavci, preko pošte ili osobnom predajom.

Uvjerenje o prebivalištu i izvadak iz matične knjige rođenih pribavlja Jedinstveni upravni odjel. Dodatne obavijesti roditelji mogu dobiti radnim danom od 8 do 15 sati, na telefonskom broju 031 391 250 ili preko e-maila vladislavci.tajnik@gmail.com. D. Pejić
Možda ste propustili...

MARKO ELJUGA PREDSJEDNIK HRVATSKE GRUPACIJE VODOVODA I KANALIZACIJE

Okrupnjavanje vodovoda i korisnicima je u interesu

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT BARANJSKA POMAŽE SUSJEDIMA

Žene optimistično čekaju novo zapošljavanje koje bi trebalo biti na tri godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana