Regija
ODLUČILI SE ZA PROJEKTIRANJE

”Kozarcu” i Slatini trodijelna dvorana
Objavljeno 30. siječnja, 2023.
- Osluškujući želju naših brojnih sportaša, kao i rekreativaca, kao i želje da sva djeca u OŠ Josipa Kozarca u Slatini idu u jednu smjenu, potaknuli smo inicijativu za gradnju nove, trodijelne sportske dvorane pri ovoj školi kako bi svi slatinski sportaši imali kvalitetne i adekvatne uvjete, koje zaslužuju, ali i uvjete za održavanje velikih natjecanja. Projekt će Županija prijaviti preko Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, kroz koji se financiraju dvodijelne, a ostatak sredstava, do trodijelne dvorane, sufinancirat će Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija - naglasio je inicijator te ideje, Tomo Tomić, predsjednik Gradskog vijeća Slatine, koji se u povodu toga našao na sastanku sa svojim zamjenikom Igorom Fazekašem, ujedno članom Uprave Hrvatskih šuma, županom Igorom Androvićem i pročelnicom za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martinom Bunić.

OŠ Josipa Kozarca trenutačno ima neadekvatnu sportsku dvoranu, koja se izgradnjom nove dvorane planira pretvoriti u učionice kako bi škola prešla na jednosmjensku nastavu. Virovitičko-podravska županija već je, sukladno sa starim normativima, projektirala dvodijelnu sportsku dvoranu, ali je zbog nedostatka adekvatnih sportskih terena na području grada predloženo da se, uz sufinanciranje jedinica lokalne samouprave, Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, krene u projektiranje nove, trodijelne sportske dvorane.

Inače, Županija već provodi jedan vrijedan projekt u kojem sudjeluje Osnovna škola Josipa Kozarca. Riječ je o Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a uz nju je još osam partnera iz Slavonije, Dalmacije i Norveške. Ukupna vrijednost projekta je 22.500.000 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama pripadaju 7.552.786,03 kune. Tri partnera su iz Virovitičko-podravske županije - uz samu Županiju tu je i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i Osnovna škola Suhopolje. U OŠ Josipa Kozarca kroz taj će se projekt rekonstruirati i suvremeno opremiti potkrovlje škole.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJANJE KNJIGE VINKA JUZBAŠIĆA

Svetište Gospe Bošnjačke

MLADIM OBITELJIMA KOJE SU LANI RIJEŠILE STAMBENI PROBLEM

Kupnju kuće ili stana VSŽ će pomoći s 239.000 eura

ULAGANJA U NAŠIČKA NASELJA

Dobit će vodu za piće i mrtvačnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana