Regija
ANGAŽIRANI ZDRAVSTVO, ŠKOLSTVO, POLICIJA I UDRUGE

Organizirano protiv alkohola
Objavljeno 29. siječnja, 2023.
VIROVITICA



U provedbu preventivnog programa "Kako ne utopiti mladost u alkoholu", koji se od 2021. godine provodi među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji, njegov nositelj, Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" VPŽ-a, uključio je u mrežu suradnje službenike Policijske uprave virovitičko-podravske, voditelje školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama županije te stručnjake udruga klubova liječenih alkoholičara iz Virovitice i Slatine. Temelj je te suradnje Protokol međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u VPŽ-u iz 2007. i 2017. godine, jedinstven u našoj zemlji. ZJZ razvio je i složene mehanizme stručne podrške i praćenja (superviziju i evaluaciju), koji pridonose ujednačenosti standarda kvalitete u provedbi.

- Ovako dizajniran program zato u visokoj mjeri udovoljava očekivanjima dionika koji u suradnji provode edukaciju mladih, a vanjska evaluacija neovisnog evaluatora pokazala je da dodatno pridonosi ugledu Zavoda za javno zdravstvo u stručnoj i znanstvenoj zajednici, ali i među građanima - kaže voditelj programa, prof. Siniša Brlas.

Program "Kako ne utopiti mladost u alkoholu" financira Ministarstvo zdravstva i usklađen je s europskim standardima kvalitete u provedbi preventivnih aktivnosti među djecom i mladima. P.Ž.
Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike