Sport
MLADI IGRAČ BIJELO-PLAVIH U RIMU

Levak bi u nedjelju
trebao potpisati s Romom
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Nastavljaju se odlaci igrača iz NK Osijek. Ovoga puta nije otišao netko iz seniorske momčadi, već nadareni 16-godišnji kadet bijelo-plavih Sergej Levak. U pratnji obitelji u petak kasno u noć iz Osijeka se uputio u Rim, a tijekom nedjeljnog prijepodneva trebao bi potpisati ugovor s Romom. U subotu su Levakovi bili na Olimpicu, upoznali se s direktorom kluba, pogledali trening prve momčadi, a tijekom nedjelje bi se trebali i podobnije upoznati s detaljima ugovora. Ako obje strane budu suglasne, Sergej ostaje u Rimu gdje će igrati za mlađe kategorije Rome.

Levakovi su još malo u čudu, jer sve se odigralo u 24 sata. U petak su ih pozvali u Gradski vrt i obznanili interes Rome, koja je za obitelj poslala avionske karte na prvom letu Budimpešta - Rim. Levakovi su se spakirali za "pet minuta", ipak, ponuda iz vječnog grada i velike Rome ima težinu i šteta ju je propustiti.

Sergej Levak kao jedan od najvećih talenata nogometne škole iz Gradskog vrta i reprezentativac Hrvatske u svom uzrastu, već neko vrijeme je na radaru Talijana, skauti tog kluba su nedavno boravili u Slavoniji i čini se da im se tijekom tog boravka samo još pojačala želja da mladog igrača NK Osijek dovedu u svoje redove. NK Osijek je izašao u susret obitelji Levak da se mladi nogometaš oproba u Romi te je pristao na posudbu, naravno s mogućnošću otkupa ugovora. Roma bi navodno za Levaka mogla platiti Osijeku oko 700 tisuća, uz određene bonuse, pa bi transfer na kraju mogao iznositi milijun i pol eura. Naravno, ako status posudba postane pravi transfer.

Levakovi su sad u očekivanju nedjelje i dogovora s Romom, pomalo su u čudu i pod posebnim dojmom. Ipak, jedan dan u Gradskom vrtu, a onda sljedeći na Olimpicu gdje bi Sergej mogao ostati na posudbi najmanje do lipnja ove godine, a onda ako definitivno prijeđe u Romu, i duže.
Ivana Liović
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike