Novosti
LAŽNI MAILOVI PRISTIŽU S RAZLIČITIH ADRESA

Porezna uprava upozorava na lažne poruke e-pošte o povratu ili potrebi uplate poreza
Objavljeno 28. siječnja, 2023.

ZAGREB - Zbog velikog broja prijava o lažnim porukama​ u​ kojima se od​ poreznih obveznika traži uplata poreza ili ih se obavještava da im je odobren povrat, Porezna uprava upozorava da je riječ o lažnim (phishing) porukama uz poziv građanima da takvu e-poštu brišu.

Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka, poručuje Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

Građane Porezna uprava moli da takve e-mailove brišu i s oprezom postupaju sa​ sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti.

Radi izbjegavanja budućih neugodnosti odnosno mogućih kompromitacija, Porezna uprava savjetuju građane da izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promijene svoje postojeće lozinkienovima te koriste "drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis".

Savjetuje građane i da uvijek budu na oprezu kome šalju povjerljive poruke odnosno podatke te da budu oprezni pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.

(Hina)

Možda ste propustili...

RADI PODIZANJA SVIJESTI O KLIMATSKIM PROMJENAMA

Sat za planet: Ugasite rasvjetu

ZADRŽATI PROIZVODNJU I RADNA MJESTA

Vlada i sudbina Petrokemije

POPUNJENA ČELNA MJESTA PET POLICIJSKIH UPRAVA

Ante Zovak imenovan je za novog načelnika PU vukovarsko-srijemske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana