Regija
POTPORA RODITELJIMA

I Grad i tvrtke sufinanciraju boravak u vrtiću
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Za boravak u Obrtu za čuvanje djece “Mamalina’’ roditelji od Grada dobivaju 66,36 eura po djetetu
ORAHOVICAGrad Orahovica od rujna 2021. godine uz gradski Dječji vrtić ‘‘Palčić‘‘ sufinancira i boravak malih Orahovčana u Obrtu za čuvanje djece ‘‘Mamalina‘‘. Roditelji dobivaju potporu u iznosu od 500 kuna po djetetu, odnosno 66,36 eura. Sredstva za navedeni obrt osigurana su i u proračunu za tekuću godinu, što je potvrdio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.- Za ovu godinu u gradskom je proračunu ukupno za boravak djece u obrtu "Mamalina" osigurano 5574,36 eura. Naravno, ovo sufinanciranje ima i svoje uvjete, a to su da dijete mora biti s područja grada Orahovice i da su mu oba roditelja zaposlena. Za nas je svako dijete najvažnije i zato smo se i odlučili na ovaj potez, koji se pokazao odličnim i prihvaćenim – kaže Rister.

U "Mamalini" su sva mjesta popunjena.

- Imamo pun kapacitet, koliko i smijemo, dakle 12-ero djece koja su u cjelodnevnom programu, a s kojima rade dvije kvalificirane dadilje. U tom cjelodnevnom programu djeca dobiju sve kao i sva druga u drugim vrtićima. Dobiju dva obroka, i to moram naglasiti da je riječ o zdravoj hrani koju sami kuhamo. Konstantno imamo liste čekanja, i to mi je jako drago jer su nas roditelji prepoznali kao nešto dobro i potrebno u gradu. Kod nas borave djeca od navršene prve do četvrte godine, imamo jednog predškolca te jedno dijete s posebnim potrebama – kaže vlasnica "Mamaline" Marina Hunjet naglasivši kako su i za njezin obrt veliki problem poskupljenja.

- To je veliki problem jer mi smo ujedno i rođendaonica i igraonica, što se održava u poslijepodnevnim satima preko tjedna ili vikendom, gdje mogu doći djeca do 14 godina. Poskupljenja su znatno utjecala na kompletan naš posao jer se gotovo za 50 posto smanjila potreba za našim uslugama. Naime, cijenu je teško dizati, a s postojećom još teže opstati, pa doista ne znam što činiti, ali eto, borimo se – kaže Hunjet.

Uz Grad boravak u oba vrtića sufinanciraju i orahovačke tvrtke Radlovac i Ciprijanović.

- To je iznimno pohvalno, pozivam i druge da to učine i pomognu roditeljima, koji sami kažu da im pomoć bilo Grada ili tvrtke jako puno znači. Drago mi je što nas je Grad prepoznao i odlučio pomoći našim roditeljima. Velika je to pomoć jer kod nas je boravak, naravno, skuplji nego u gradskom vrtiću - rekla je Hunjet.

- Prezadovoljna sam, mojoj je kćerki odlično i uživa. Odmah pri prvom dolasku nije htjela ići kući. Uistinu je prava obiteljska atmosfera, kao da su u kućnom dnevnom boravku. Zaposlenica sam tvrtke Ciprijanović i doista sam zahvalna mojoj tvrtki na pomoći koju nam pruža, to nam jako puno znači – rekla je Helena Kedmenec, majka djevojčice koja pohađa “Mamalinu”.
Vladimir Grgurić
Dobrodošla pomoć
- Prije svega za Mamalinu imam samo riječi pohvale. Djeca tamo nevjerojatno napreduju, pridaje im se golema pozornost, rade, igraju se i doista se svaki euro isplati. Naravno da nam puno znači ova pomoć Grada, ne moramo sve sami plaćati i puno je lakše – zaključila je Stela Jaklić, majka koja prima potporu Grada.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana