Regija
SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC IMA NOVI ZANIMLJIVI PROJEKT

Uzgajat će zečeve, patke i kokoši
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
DONJI MIHOLJAC



"Školska farmica" novi je projekt Srednje škole Donji Miholjac koji planira realizirati u sklopu izvannastavnih aktivnosti. Za realizaciju projekta dobili su 25.000 kuna od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Srednja škola ima svoj vrt, povrtnjak i voćnjak, te prostor iza škole želimo dodatno oplemeniti novim edukacijskim sadržajima. U planu je postavljenje nastambi za životinje, nabava zečeva, pataka i kokoši, a poslije i mini koza. Također, postavit će se poučne table i izgraditi umjetno jezero - najavio je voditelj projekta, ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić.

Određeni radovi već su uspješno obavljeni, a u realizaciju projekta intenzivno će se krenuti u proljeće. Postavljene su povišene gredice, nabavljene nastambe za životinje, hoteli za kukce, a uskoro kreće ograđivanje prostora i postavljanje videonadzora.

- Troškovi nisu veliki, ali to je dokaz da se i malim ulaganjima, dobrim planiranjem i gospodarenjem mogu postići dobri i kvalitetni rezultati - kaže Perić.

Dodaje kako će rezultati ovoga projekta biti višestruki. Osim što će ‘‘Školska farmica‘‘ imati odgojno-obrazovnu ulogu, projekt će se usmjeriti na partnerstvo škole i zajednice kroz edukativne posjete predškolaca i osnovnoškolaca te građana.

- Korist nije samo kroz izvannastavne aktivnosti uključivanja učenika u uzgoj biljaka i životinja i njihovoj interakciji s prirodom, nego i u održavanja raznih događanja u kojima bi mogla sudjelovati i opća javnost. Posebna pozornost u provođenju projekta bit će posvećena ekologiji - objašnjava Perić.

Najavio je još jedan proljetni projekt, a to je uređenje parka kako bi se učenici osjećali što ugodnije u školskom okruženju. Posijat će se novi travnjak ispred zgrade škole, posaditi novo drveće i grmovi te izvesti automatski sustav navodnjavanja travnjaka. S. Fridl
Socijalna inkluzija djece s teškoćama
’’Školska farmica’’, zanimljiv projekt donjomiholjačke Srednje škole promicat će i socijalnu inkluziju učenika s teškoćama u razvoju u stvarnom i svakodnevnom životu lokalne zajednice. ‘’U školi imamo djece s poremećajem iz spektra autizma i srodnim teškoćama u razvoju te će njima ovaj projekt puno koristiti. Uključit ćemo ih u brigu za životinje i biljke u školskom dvorištu. Plan je da tijekom školskih praznika životinje budu udomljene kod djece’’, kaže ravnatelj Nenad Perić.

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike