Crna kronika
PROMETNA NESREĆA ISPRED ZGRADE GLASA SLAVONIJE

Autom se zabio u autobusnu postaju, tri osobe ozlijeđene
Objavljeno 27. siječnja, 2023.

Teška prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene dogodila se u petak oko 19 sati na autobusnoj postaji u Ulici Hrvatske Republike u Osijeku, neposredno uz zgradu Glasa Slavonije. U nekontroliranom kretanju BMW osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao mlađi vozač, iz za sada nepoznatih razloga, zabio se u konstrukciju autobusne postaje, potpuno ju uništivši. Pri naletu automobila, doznajemo, ozlijeđene su tri osobe, a pravo je čudo što ozlijeđenih nije bilo i više jer je autobusno stajalište bilo prepuno putnika, većinom učenika.

- Hodala sam od Prolaza Carla Bende, kada sam čula vrisku na obližnjoj autobusnoj postaji. Vidjela sam ljude kako bježe s postaje, a za sekundu, dvije ugledala sam automobilska svjetla i začula snažan prasak i lomljavu stakla. Tek tada sam shvatila kako se auto zabio u nadstrešnicu postaje i slomio ju. Stakla je bilo na svakom koraku, rekla nam je Osječanka koja se zatekla na mjestu nesreće. Odmah je potrčala prema postaji i tada je primjetila kako su dvije djevojke ozlijeđene.

U pomoć ozlijeđenima priskočile su i djelatnice pekarnice koja se nalazi odmah uz autobusnu postaju, kao i zaposlenici i gosti susjednog kafića. Djelatnice pekarnice pozvale su hitnu medicinsku pomoć i policiju. Vrlo brzo na mjesto nesreće došla su dva vozila Hitne čiji su djelatnici pomogli ozlijeđenima i prevezli ih u Klinički bolnički centar Osijek.


Nakon intervencije liječničke ekipe počeo je policijski očevid kojim bi se trebalo utvrditi što je uzrok ove nesreće. Neslužbeno doznajemo kako je više osoba primjetilo da je BMW, koji je dolazio iz smjera istoka, počeo "plesati" po cesti, pa je većina onih koji su se zatekli na autobusnoj postaji uspjela na vrijeme pobjeći.

- To je bio pravi drift, samo sam čuo proklizavanje guma automobila koji je dolazio iz smjera Radićeve ulice. Pod punim gasom je, lelujajući, prošao raskrižje Ulice Hrvatske Republike s Jagerovom i nastavio je divljati dalje prema Županijskoj. Nekoliko sekundi kasnije začuo se udarac. Tada sam vidio da se zabio u nadstrešnicu autobusne postaje, koja je tek nedavno igrađena, doznajemo od Osječana koji je pješačio Ulicom Hrvatske Repubike.

Vozač osobnog automobila je alkotestiran i nije bio pod utjecajem alkohola, kazala je Hini službenica za odnose s javnošću osječko- baranjske PU Kristina Vukojević-Rac.

Nakon dovršetka policijskog očevida počela je intervencija djelatnika GPP-a, koji su krenuli s uklanjanjem uništenih dijelova nadstrešnice, ali i stakla kojeg je bilo po cijeloj postaji, ali i na prometnici.

Mladi će vozač morati objasniti policiji, ali sasvim sigurno i sucu, zašto je divljao BMW-om.  Za nesreću koju je skrivio prijeti mu i zatvorska kazna.

M.Bugarić/Hina

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike