Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA STIGLA DO 13. KOLA

Slavonski okršaj na Vijušu, radna nedjelja Osječanki
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Najbolji hrvatski odbojkaški klubovi polako hvataju natjecateljski ritam. Pred njima je 13. kolo Superlige, drugo u nastavku sezone, koje nam donosi i slavonski obračun u muškoj konkurenciji.



U subotu (18 sati, SD Vijuš), Marsonia dočekuje lidera s Drave, koji bi u Slavonskom Brodu trebao nastaviti svoj pobjednički niz, koji je ustrojen još tamo na otvaranju sezone. Mursa-Osijek na kontu ima svih 12 pobjeda, dok Brođani istu brojku imaju u rubrici porazi. No, prije tjedan dana Marsonia je napokon osvojila i svoj prvi superligaški bod u Rovinju. "Mursaši" su ipak daleko kvalitetniji, stoga domaćini o pozitivnom rezultatu ipak trebaju početi razmišljati nakon slavonskog okršaja. Onaj u prvom dijelu sezone trajao je sat vremena, a u Gradskom vrtu domaćin je slavio s 3:0 (9, 11, 18), što se očekuje i u subotu navečer. Ostatak programa 13. kola igra se u subotu, a parovi su: Zadar - Medicinar Trnje, Rovinj - Ribola Kaštela, Rijeka - Kitro Varaždin, Centrometal - Sisak i Split - Mladost.



Radnu će, pak, nedjelju imati odbojkašice Osijeka, koje u Gradskom vrtu od 17 sati dočekuju trenutačno trećeplasiranu Marina Kaštela. Sastav Tome Pauna u drugi je dio krenuo gostujućom pobjedom kod Brda, bit će zanimljivo vidjeti kako će odraditi zahtjevnu domaću zadaću. U rano subotnje poslijepodne (15.30) Enna Vukovar gostuje kod zagrebačkog Dinama, a još se sastaju: Mladost - Nebo, Ribola Kaštela - Veli Vrh, Rijeka CO - Brda i Split - Kelteks. N.B.
Najčitanije iz rubrike