Osijek
NOVI UPRAVNI ODJELI GRADA OSIJEKA DOBILI SVOJE VODITELJE

Bošnjak i Krmpotić
imenovani su pročelnicima
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Izborom Nataše Bošnjak i Davida Krmpotića kao novih pročelnika i službeno je završena svojevrsna minireforma gradske uprave koja je najavljena jesenas.

Tada je potvrđena namjera da se spajanjem smanji broj upravnih odjela na način da se dotadašnji Upravni odjel (UO) za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša te Upravni odjel za urbanizam spoje u jedinstveni Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Drugi par koji se spaja bili su Upravni odjel za financije i onaj za programe Europske unije, i to u jedinstveni Upravni odjel za financije i fondove Europske unije. Time se broj upravnih tijela s nekadašnjih 11 (uključujući Ured Grada i Ured gradonačelnika) smanjio na devet. Za vršitelje su dužnosti pročelnika tih novih gradskih odjela imenovani Nataša Bošnjak i David Krmpotić.

Nakon raspisanog natječaja, na kojemu su bili jedini kandidati, te usmene provjere znanja i sposobnosti, Bošnjak i Krmpotić imenovani su pročelnicima.

Krmpotiću, kao dugogodišnjem pročelniku UO-a za financije (treći put je na funkciji, nap. a.), priznaje se iznimno uspješan rad u vođenju gradskog proračuna. Nataša Bošnjak također je od prije u sustavu, kroz Odjel za urbanizam involvirana je u brojne projekte Grada Osijeka. Zanimljivo je da ni Bošnjak ni Krmpotić nisu članovi ni jedne stranke.

U Gradu Osijeku, neslužbeno se doznaje, razmišljaju o nastavku reforme gradskog sustava. D. Kuštro
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike