Osijek
ČEKA NAS HLADNIJI VIKEND

Snijeg se topio, nije se zadržavao na cestama
Objavljeno 28. siječnja, 2023.
Iako nas je u petak dočekalo snježno jutro, zimske su radosti izostale, i one prave i one metaforičke (cestovne). Kolnik je bio mokar, zimske službe u drugom stupnju pripravnosti, a to znači da ljudi dežuraju uz strojeve i u Unikomu, za gradske ceste te u Cestingu za ceste na području slavonskih županija koje su u njihovoj nadležnosti.

No, meteorolozi su najavili da nas čeka pravi zimski vikend koji podrazumijeva snijeg i niže temperature. Jučer su one bile iznad nule, no predviđa se da bi mogle pasti i do pet stupnjeva u nedjelju. U tom će slučaju zimske službe zacijelo imati intervencija kako bi spriječile pojavu poledice na asfaltu i omogućile sigurnost cestovnog prometa.

Nikola Ercegovac, šef Zimske službe Cestinga, potvrđuje da su im strojevi raspoređeni diljem Slavonije po nadcestarijama. Padne li veća količina snijega, čistit će ga s 2370 kilometara cesta u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i dijelu Virovitičko-podravske županije. Iz Unikoma, odnosno gradske zimske službe, poručuju da su i oni pripravni za intervencije na ukupno 180 kilometara cesta koje su u zimskom režimu održavanja.

Policija upozorava na oprezniju vožnju i korištenje zimskih pneumatika, a oni koji ih nemaju montirane na vozilima moraju imati lance za snijeg.

Za idući tjedan meteorolozi najavljuju najniže temperature oko nule, a najviše i do 9 Celzijevih stupnjeva u srijedu, kada je moguća i kiša, kao i u četvrtak. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu arapske rivijere. Gutra, henna, karak, deve i dine

3

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip
Viljevac osvojio drugo mjesto