Sport
OPET NA OKUPU NOGOMETAŠICE OSIJEKA

Ciljevi ove ekipe su jasni - donijeti naslov prvaka i Kup u Osijek
Objavljeno 27. siječnja, 2023.
S osvajanjem jesenske titule prvaka seniorke ŽNK Osijek otišle su na zasluženi, gotovo dvomjesečni odmor, a sad su ponovno na okupu. Aktivnosti, odnosno pripreme za nastavak sezone, počele su na umjetnom travnjaku osječke Akademije "Krpan&Babić". Ekipu su okupili glavni trener Goran Ljubojević, pomoćna trenerica Ivona Knezović, trener vratara Vjeran Dokonal i kondicijski trener Igor Majlinger. Uz podršku stručnog tima Škole nogometa, koji čine: Vanja Kovač, Tamara Androš, Nikola Mravinac i Tea Tolić. Igračice i stručni stožer na "prozivci" je pozdravio predsjednik Uprave ŽNK-a Osijek Bojan Bodražić:

- Ciljevi ove ekipe su jasni – osvajanje dvostruke titule. Ništa manje od toga! Deset uzastopnih pobjeda u prvom dijelu sezone govore da mi to možemo. Pripreme će biti intenzivne, a uz treninge obuhvatit će i utakmice s jakim protivnicama. Potrebno je puno truda, rada i osobnog zalaganja svake igračice da bi se odlični rezultati nastavili. Vjerujem da to neće izostati - poručio je Bodražić, uz kojeg je bila i direktorica kluba Ivana Svalina.

Na prvom ovogodišnjem okupljanju bile su: Maja Belaj, Anela Lubina, Kristina Nevrkla, Lorena Balić, Maria Kunštek, Merjema Medić, Helena Štimac, Martina Šalek, Mateja Bulut, Maja Joščak, Mateja Andrlić, Klara Barišić, Barbara Živković, Ivana Bojčić, Karla Boljkovac, Ana Bodza, Ivana Deže, Andreja Jelić, Ana Marija Maras, Klara Žuljević, Lea Maričić i Izabela Lojna. Uskoro se treba pridružiti ovozimsko pojačanje iz susjedne Bosne i Hercegovine, odnosno Fortune iz Živnice, ponajbolja igračica u aktualnom formatu prve BiH ženske nogometne lige Nikolina Vujadin, koja je s prvim danom prijelaznog roka postala članica kluba iz "jednog grada i dvije, bijelo-plave, boje". Na njezinu dresu ŽNK-a Osijek bit će otisnut broj 20, a nosit će ga, prema ugovoru, do 30. lipnja 2026. Svakako dovoljno da pokaže što zna, te da bude dodatni vjetar u leđa ekipi za osvajanje titula.

- Vjerujem da ću se dobro uklopiti u ekipu, nikada mi to do sada nije bilo problem. Upoznala sam i trenera Gorana Ljubojevića. Mogu reći da je na mene ostavio odličan prvi dojam. Ima mentalitet kakav meni kao igračici odgovara. Sada je moj red da se dokažem, opravdam povjerenje i zaslužim mjesto u ekipi. Želja mi je da na kraju sezone zajedno podignemo prvenstveni pehar i na jesen igramo Ligu prvaka - poručila je Vujadin.

Redove ŽNK-a Osijek privremeno napušta Ena Pernar, zbog majčinstva. Nogometašice Osijeka trenirat će svakodnevno do 4. veljače, kada će imati prvi javni test ugošćivanjem ŽFK-a Spartak iz Subotice. Nakon toga, 12. veljače u Ljubljani, prijateljski je ogled sa ŽNK-om Olimpija. Prvu ovogodišnju službenu utakmicu ŽNK Osijek igrat će 25. veljače protiv zagrebačkog Agrama u sklopu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.D.Lekšan
Redove ŽNK-a Osijek privremeno napušta Ena Pernar, zbog majčinstva

Najčitanije iz rubrike